Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 10. 2013,
9.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miha Brajnik otrok kviz Planet TV

Nedelja, 13. 10. 2013, 9.02

7 let, 12 mesecev

Miha Brajnik: Otroka lahko naredi vsak zdrav tepec!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zgodaj zjutraj, pred snemanjem oddaje Moj dragi zmore, smo v zasebni sobi zmotili Miho Brajnika. Ja, tistega Miho, ki ga večina pozna po imenu Mihi.

Mihi, kot ga večina Slovenije pozna zaradi kviza Moj dragi zmore, je bil kljub jutranjim uram že pripravljen na snemanje. Urnik in čas, ki ga ima med snemanjem že druge sezone oddaj, je postavljen na minuto natančno in Miha se ga mora, tako kot vsi, držati. A to sezono bo Miha sprejel še en izziv, saj bo kmalu postal očka.

Miha se je popolnoma vživel v svojo vlogo in v že drugi sezoni kviza poskuša nadgraditi vse tisto, kar so v prvi sezoni začrtali njegovi voditeljski vlogi.

Ste imeli na začetku druge sezone pomisleke, kako speljati in nadgraditi vašo voditeljsko vlogo? Nedvomno. O tem je razmišljala celotna ekipa. Prve sezona je bila nekoliko hendikepirana, saj smo morali v izredno kratkem času narediti zelo veliko. Oddajo smo postavili, prilagodili smo jo slovenskemu trgu in ob tem smo morali narediti 10 epizod. Za drugo sezono smo najprej poiskali stvari, ki jih lahko izboljšamo, prizadevamo si v vsaki oddaji pritegniti h gledanju več gledalcev, torej narediti oddajo čim bolj zanimivo za čim več gledalcev, zvestih in novih.

Koliko od tega, kar vidimo gledalci, pa je notri vašega dela in tudi vas? Lagal bi, če bi rekel, da nič. Zdi se mi, da je eden od uspehov te oddaje prav to, da voditelja prenašava odnos resničnega življenja v oddajo. Poskušava se v delih, ki niso vnaprej predvidljivi v scenariju, obnašati čim bolj sproščeno, torej tako kot se obnašava v zasebnem življenju. V delih, ko tekmovalec tekmuje, scenarij ne more predvidevati, kaj se bo zgodilo in takrat pride najbolj do izraza moj lastni jaz.

Koliko izzivov pa ste preizkusili tudi sami? Vse, edino tiste ne, ko moja ocena ni relevantna. A to je eden od desetih morda.

Bi sami, če bi tekmovali, kakšen izziv zavrnili? Ne! Nimam kakšne navezanosti na svoje lase na primer. So pa bili tekmovalci, za katere smo vnaprej vedeli, da nekaj ne bodo naredili. Nisem pa našel izziva, ki ga ne bi šel opravljat, morda bi se pojavil kakšen, ki ga zaradi svoje forme ne bi mogel narediti. Težko si predstavljam, da bi jaz prevračal 90-kilogramske gume. Sem ga poizkusil, a ga nisem opravil dobro.

Pa vas ta Mihi, tako vas namreč kliče Nina, moti? Ne, nikakor. V svojem življenju sem Miha, Mihi pa je nek lik voditelja, ki oddajo vodi. Nastal je na podlagi najinega odnosa med oddajo, Mihi je torej lik, ki to oddajo vodi, drugače sem pa Miha.

Ampak v vašem življenju prihaja obdobje, ko vas čaka poseben izziv. Kmalu boste postali očka, kajne? Ja res je. Izvedeli smo na koncu prve sezone oddaje. Takoj se tega dejstva še nisem najbolj zavedal, tudi zdaj se ga še ne popolnoma. Prvič bom oče, se pa z vsakim dnem, ki se približuje rojstvu, vse bolj zavedam, da datum, ki ga postavijo ni ravno stoodstoten. Otrok lahko pride tudi prej in z mojo nosečko se pripravljava na nabavo otroške opreme, rekvizitov in stvari, ki jih bo otrok potreboval.

Kaj pa boste kot oče svojemu otroku predali tistega, kar ste dobili vi od svojih staršev? Predvsem bom oče in noben oče svojemu otroku ne želi slabo. Od svojih staršev sem dobil različne vrednote in disciplino, in to bom zagotovo poskušal prenesti tudi na svojega sina. Za otroka narediti ne potrebuješ izpita. Izpit potrebuješ za kolo ali avto. Otroka lahko naredi vsak zdrav tepec, a vsak starš ima potem svoj način vzgoje otroka in to predaja nanj. Ne bom izumil tople vode, bom pa se seveda trudil, da na otroka prenesem najboljše stvari, tudi tiste, ki mislim, da so mi jih dali starši.

Kako pa se ujamete z otroki? Preveč. Zaradi svoje podobe in lika, o katerem smo govorili prej, mislim, da nisem nikoli razmišljal o otrocih kot o nekih bitjih, ki se jih podcenjuje ali se pred njimi obnaša drugače. Zato se tudi pred otroki ne obnašam drugače, kar morda vedno ni prav, a tako je. Otroci so ob meni ponavadi manj disciplinirani, bolj smo "pajdoti" z ulice kot na relaciji odrasli otrok. Tudi sam sem še vedno zelo mladosten, gledam veliko risank, poskušam spremljati mladostniško dogajanje, saj mi pride prav v vseh sferah življenja. Moraš namreč biti na tekočem s starostnimi skupinami, da veš, kakšen sleng se uporablja. Svoje otroštvo smo preživeli, še enkrat ga ne moremo, zato se moramo, ko to od nas zahteva delo, temu tudi prilagoditi.

Koliko časa pa vam vzame snemanje oddaje? Po pogodbi sem se obvezal k delu v oddaji. To pomeni, da ko snemamo, to traja od 10 do 14 ur na dan, v tem času ne morem početi nič drugega. Še svoji nosečki se težko posvečam. Rad bi delal še druge stvari, no, saj tudi jih, a v času oddaje je čas samo za oddajo in to je to. Veliko je dela, poskušanja, vaj, generalk in ne bi bilo fer do oddaje, da počnem še kaj drugega.

Kaj pa, če se vam zgodi, da med snemanjem izveste, da je napočil čas za porod? Ja, to bi pa bilo zanimivo (smeh). Mislim, da bi pustil vse in letel, a tukaj je tudi pogodba, ki me obvezuje k delu. Ko smo pripravljali oddaje, smo vedeli, da se ne da načrtovati vnaprej, upam pa, da ne bom v takšni situaciji.

Ne spreglejte