SiolNET. Trendi Svet znanih
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Domovanje legendarnega Francoza odprli za obiskovalce #video

0,28

termometer

Serge Gainsbourg |  | Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage

Več kot 30 let po smrti francoskega šansonjerja in igralca Sergea Gainsbourga so obiskovalcem odprli njegovo domovanje v Parizu. Hiša, v kateri je živel več kot 20 let, je po njegovi smrti 2. marca 1991 ostala nespremenjena, vključno z inventarjem. V enakem stanju so jo za javnost odprli v sredo.

Hišo je Serge Gainsbourg zapustil s polnimi pepelniki, odprtimi čokoladicami in lisicami, ki jih je policija pustila v njej po nočnih popivanjih. Njegova hči Charlotte Gainsbourg iz zakona z igralko Jane Birkin je povedala, da želi hišo zapustiti točno takšno, kakršna je.

Poglejte:

Obisk približno 130 kvadratnih metrov velike hiše blizu akademije za likovno umetnost vodi do spalnice, v kateri je umetnik umrl zaradi srčnega infarkta, ko je bil star 62 let. Obiskovalci si lahko ogledajo tudi klavir, na katerem se je učila igrati Charlotte, zlate plošče in fotografije žensk v njegovem življenju, vključno z Brigitte Bardot.

Serge Gainsbourg (1928 - 1991) | Foto: Guliverimage Serge Gainsbourg (1928 - 1991) Foto: Guliverimage

Po Gainsbourgovi smrti je hiša postala priljubljena destinacija za njegove oboževalce z grafiti in njegovimi slikami na fasadi. V bližini pa je v njem posvečenem muzeju na ogled več kot 450 Gainsbourgovih predmetov, vključno s fotografijami, rokopisi, oblačili in nakitom.

Vhod v Gainsbourgov dom je porisan z grafiti in posvetili. | Foto: Guliverimage Vhod v Gainsbourgov dom je porisan z grafiti in posvetili. Foto: Guliverimage

Kontroverzni umetnik, a vseeno ljubljenec francoskega občinstva, je v pariški hiši živel od leta 1969, sprva z britansko-francosko igralko Jane Birkin, s katero je zapel pesem Je T'aime... Moi Non Plus, ki je bila zaradi implicirane spolnosti v več državah prepovedana. Razšla sta se leta 1980.

Jane Birkin Trendi Umrla je pevka in igralka Jane Birkin
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin