Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 11. 2023,
9.27

Osveženo pred

5 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

Natisni članek

tožba Robert De Niro

Četrtek, 2. 11. 2023, 9.27

5 mesecev, 4 tedne

De Niro izgubil živce na sodišču, toži ga nekdanja asistentka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27
De Niro | Robert De Niro ob prihodu na sodišče | Foto Profimedia

Robert De Niro ob prihodu na sodišče

Foto: Profimedia

"Sram naj te bo," je Robert De Niro v sodni dvorani zavpil na svojo nekdanjo asistentko, ki ga obtožuje, da jo je spolno diskriminiral ter se znašal nad njo.

Na sodišču na Manhattnu poteka sojenje proti igralcu Robertu De Niru, ki ga njegova nekdanja asistentka Chase Robinson obtožila spolne diskriminacije v času, ko je delala za njegovo podjetje Canal Productions. Podjetje je proti njej že prej vložilo tožbo, ker naj bi neupravičeno trošila njegov denar, 41-letnica pa je odgovorila s protitožbo.

Sporno praskanje

80-letnega De Nira je obtožila, da naj bi se kot šef znašal nad njo, jo poniževal in imel nemogoče zahteve. Izjavila je tudi, da je bila v njegovi bližini izpostavljena neželenim dotikom in kot primer navedla, da ji je nekoč naročil, naj ga popraska po hrbtu. Ko ga je vprašala, ali lahko uporabi pripravo za praskanje, je dejal, da ne, ker mu je bolj všeč, da ga praska s prsti.

V torek je na prostor za priče stopil De Niro in spregovoril tudi o spornem praskanju. "Obnaša se, kot da je morala na kolenih drgniti pločnik pred hišo," je navrgel in ob tem potrdil, da jo je dvakrat prosil, naj ga popraska po hrbtu. "Pa ste me dobili! To so neumnosti, nobene nespoštljivosti ali vulgarnosti ni bilo," je izjavil, nato pa pogledal nekdanjo sodelavko in ji zavpil: "Sram naj te bo, Chase Robinson!"

De Nirova nekdanja asistentka Chase Robinson | Foto: Profimedia De Nirova nekdanja asistentka Chase Robinson Foto: Profimedia

Njeni odvetniki so želeli De Nira prikazati kot napornega in zahtevnega šefa, med drugim so na sodišču predvajali avdioposnetek, kako jo je ob 6.30 zjutraj klical, da bi mu uredila dostop do njegovega računalnika. De Niro je v torek priznal tudi, da ji je nekega večera res naročil, naj mu s pomočjo Uberja dostavi martini iz restavracije Nobu, katere solastnik je.

Klici med pogrebom

De Nirova nekdanja pomočnica je na sodišču povedala tudi, da jo je leta 2015, ko je bila na pogrebu svoje babice, dvakrat klical, naj njegovemu najstniškemu sinu kupi vozovnico za avtobus. Igralec je na sodišču na to odvrnil le: "In kaj potem?"

Oskarjevec ves čas sojenja zatrjuje, da se je do nekdanje sodelavke obnašal povsem spodobno in spoštljivo, ona pa ga medtem obtožuje, da je morala zanj opravljati vsa, tudi povsem banalna opravila. Njegova asistentka je postala leta 2008, nato pa skozi leta napredovala in postala ena od vodilnih v njegovem produkcijskem podjetju Canal Productions.

Leta 2019 je dala odpoved, potem ko naj bi se resno sporekla z De Nirovo partnerico Tiffany Chen. Zdaj ga toži za 12 milijonov dolarjev in trdi, da je bila vsa leta premalo plačana, ker je ženska. Ves čas naj bi bila deležna seksističnih komentarjev, igralec naj bi ji nalagal "tipično ženska opravila", kot je šivanje in pranje perila. De Niro je na te obtožbe na sodišču odvrnil, da gre za "popoln nesmisel".

Robert De Niro
Trendi Od Taksista do Mojega fotra – 80 let igralca Roberta De Nira
Ne spreglejte