Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 11. 2015,
8.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Charlie Sheen televizija intervju

Torek, 17. 11. 2015, 8.47

7 let, 12 mesecev

Charlie Sheen: Res je, sem HIV-pozitiven

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Filmski igralec Charlie Sheen je v televizijskem intervjuju razkril, da je okužen z virusom HIV.

Filmski igralec Charlie Sheen je v oddaji Today na televizijski mreži NBC razkril, da je okužen z virusom HIV. "Izvedel sem pred štirimi leti," je povedal v pogovoru s TV-voditeljem Mattom Lauerjem. "Imel sem veliko močnih glavobolov, ponoči sem se zbujal ves prepoten, mislil sem, da imam možganski tumor. Nato sem šel na pregled, kjer so ugotovili, da sem HIV-pozitiven. To so besede, ki jih je težko sprejeti," je dejal.

Ne ve, kako se je okužil Sheen je povedal, da njegovi bližnji vedo za njegovo zdravstveno stanje, in zagotovil, da ga je razkril tudi vsem svojim spolnim partnericam, ki jih je imel po tem, ko je izvedel za okužbo. Na vprašanje, kdaj točno, predvsem pa, kako se je okužil, igralec ni znal odgovoriti. Možnosti je precej, že v preteklosti je priznal jemanje drog, prav tako je imel spolne odnose s številnimi ženskami, tudi prostitutkami.

Več ljudem je plačeval za molk: "Danes sem se izpustil iz tega zapora" Za javno razkritje svojega zdravstvenega stanja se je odločil, ker je hotel ustaviti "poplavo napadov in polresnic", je dejal. Povedal je, da je več ljudem, ki jih ni želel imenovati, plačeval za molk, saj so mu grozili, da bodo razkrili, da je HIV-pozitiven. Skupno naj bi izsiljevalcem plačal več kot deset milijonov dolarjev. Na vprašanje voditelja, ali jim še vedno plačuje, je odgovoril: "Od danes nič več. Danes sem se izpustil iz tega zapora."

Sheen upa, da bo s svojim razkritjem pomagal drugim ljudem, ki bi se morda znašli v podobnem položaju. "Upam, da bom s tem, kar počnem danes, spodbudil druge, da se odprejo in rečejo: 'Charlie, hvala, da si odprl vrata.'"

Bo sledila poplava tožb žensk, s katerimi je imel spolne odnose? Že pred njegovim razkritjem se je veliko ugibalo o morebitnih tožbah, ki bi jih lahko njegove nekdanje spolne partnerice sprožile proti njemu. To pričakuje tudi sam. "Glede na to, kaj sem doživel do zdaj in s čim sem se moral spopadati, se mi zdi zelo verjetno, da bodo sledile tudi tožbe," je dejal.

Od filmskih uspešnic do škandalov z naslovnic tabloidov Sheen je zaslovel v 80. letih z vlogami v nekaj izjemno uspešnih filmih, kot sta Vod smrti (Platoon) in Wall Street. Leta 2003 je dobil vlogo v humoristični seriji Dva moža in pol, ki je dosegala velike uspehe in visoko gledanost, a so ga leta 2011 odpustili zaradi njegovega nepredvidljivega vedenja in sporov z ustvarjalcem serije. Ob tem je redno polnil strani tabloidov s svojim ekscesnim vedenjem – od pijančevanja in jemanja mamil do sporov s svojo nekdanjo ženo Denise Richards in drugimi ženskami, s katerimi se je videval.

Ne spreglejte