Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2013,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mestna knjižnica Ljubljana

Petek, 14. 6. 2013, 13.25

8 let

Brezplačen vpis v Mestno knjižnico Ljubljana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mestna knjižnica Ljubljana je danes na Stritarjevi ulici pripravila dan Mestne knjižnice Ljubljana, s katerim bo tudi sklenila bralni projekt Mesto bere.

Na prireditvi bodo sodelujočim v projektu podelili priznanja in nagrade. Večer se bo končal s koncertom pevcev Katje Šulc in Matevža Šaleharja - Hama s skupino Tribute 2 love.

Na prireditvi, ki se bo začela ob 16. uri, bodo predstavili dejavnosti Centra za vseživljenjsko učenje ter virtualno knjižnico, otroci pa bodo lahko prisluhnili pravljični urici in si ogledali Kinološki kotiček. Sledil bo Dobrososedski izbor – bralna intervencija literarnega cikla z napovedovalci Radia Študent. Hkrati bodo na stojnicah naprodaj najrazličnejši izdelki.

Ob 17.30 bo na vrsti podelitev priznanj udeležencem projekta Mesto bere. Letos je vsaj pet knjig s seznama literature od decembra lani do aprila letos prebralo 134 bralcev. Posebne nagrade bodo podelili tistim, ki so s seznama literature prebrali 50 del ali več. Izžrebali bodo tudi dobitnika glavne nagrade.

Z današnjo prireditvijo bodo v knjižnici obeležili tudi petletnico Mestne knjižnice Ljubljana, ki so ga načrtovali že za maj, a so ga zaradi slabega vremena prestavili.

Kot je povedala predstavnica za odnose z javnostmi v knjižnici Vesna Trobec, je namen projekta spodbujanje branja predvsem bolj kakovostne literature. Pri projektu, ki so ga letos izpeljali drugič, lahko sodelujejo vsi člani knjižnice, starejši od 16 let. Seznam literature je obsegal 78 proznih in pesniških del, pa tudi strokovno literaturo slovenskih avtorjev in avtorjev sosednjih držav.

"Cilj projekta je tudi spodbujanje druženja ob pogovorih o knjigah ter izobraževanja na področju branja in pisanja," je še dejala Trobčeva. V ta namen so pripravili 38 literarnih večerov in pogovorov z avtorji, ki se jih je udeležilo 638 obiskovalcev. Poleg tega se je močno povečala izposoja knjig s seznama, saj je bilo skoraj 11.300 izposoj, bralci pa so na zgibanke in splet zapisali 845 refleksij.

Ne spreglejte