SiolNET. Trendi Svet znanih
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Angelina Jolie obtožila sodnika: Sojenje ni pošteno

0,98

termometer

Angelina Jolie
Foto: Reuters

Angelina Jolie trdi, da ji je sodnik odrekel pravično sojenje, saj otrokom ne dovoli, da pričajo o njihovem očetu in igralkinem nekdanjem soprogu Bradu Pittu.

Petinštiridesetletna igralka je v ponedeljek vložila dokumente na drugo okrožno pritožbeno sodišče v Kaliforniji, da bi sodnika Johna Ouderkirka izvzela iz ločitvene zadeve. Pravi, da sodnik ni želel slišati dokazov, ki naj bi bili pomembni za varnost in dobro počutje njenih otrok. O kakšnih dokazih govori, ni znano.

Oskarjeva nagrajenka je dejala, da sodnik ni upošteval dela zakonika kalifornijskih sodišč, ki pravi, da je v najboljšem interesu otroka, da se skrbništvo ne dodeli osebi z zgodovino nasilja v družini. Sodnik se je odločil zavrniti tudi zaslišanje otrok, zato je slavna igralka prepričana, da ji v tem postopku odrekajo pošteno sojenje.

Angelina Jolie s štirimi od šestih otrok. Angelina Jolie s štirimi od šestih otrok. Foto: Reuters

Igralka je Brada Pitta obtožila nasilja

Angelina Jolie je leta 2016 vložila zahtevo za ločitev po konfliktu na zasebnem letu iz Francije v Los Angeles, v katerem je Brada Pitta obtožila nasilnega vedenja do njunega sina Maddoxa, ki je bil takrat star 15 let. Priljubljeni igralec v povezavi z incidentom med preiskavami FBI in socialnih služb ni bil obtožen.

Pravna skupina Brada Pitta je na igralkine obtožbe odgovorila, da je predsedujoči sodnik "v zadnjih šestih mesecih temeljito in pošteno vodil obsežen postopek in po zaslišanju izvedencev in prič sprejel predhodno odločitev in odredbo".

Nekdanja zakonca sta se sprva dogovorila, da bo Ouderkirk kot zasebni sodnik skrbel za podrobnosti primera, ameriška igralka pa je kasneje dejala, da ima sodnik navzkrižje interesov zaradi poslov, ki jih ima z enim od Pittovih odvetnikov.

Angelina Jolie in Brad Pitt sta bila nekoč priljubljen hollywoodski par. Angelina Jolie in Brad Pitt sta bila nekoč priljubljen hollywoodski par. Foto: Reuters

Situacija s skrbništvom je zapletena

Ni jasno, kakšna je trenutna ureditev skrbništva, ker sodišče zapečati večino spisov. Ko se je ločitveni postopek začel, je Pitt iskal skupno skrbništvo, Jolie pa primarno fizično skrbništvo, kar pomeni, da bi otroci več kot polovico časa živeli z njo. Toda sprejete so bile spremembe, ki niso bile objavljene v javnosti.

Peter Harvey, igralkin odvetnik, ki je seznanjen s primerom, a ni neposredno vpleten, je dejal, da igralka "podpira skupno skrbništvo", a je situacija zapletena.

Angelina Jolie je še obljubila, da se bo pritožila na končno odločitev, ki jo je v tem primeru sprejel Ouderkirk, poročajo ameriški mediji.

Preberite tudi:

Angelina Jolie, Brad Pitt Trendi Angelina Jolie: Imam dokaze, da je bil Brad Pitt nasilen Angelina Jolie Brad Pitt Trendi Angelina Jolie za rekordno ceno prodala sliko, ki ji jo je podaril Brad Pitt #video Angelina Jolie Trendi Angelina Jolie priznala: Zadnja leta so bila precej težka #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin