Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 6. 2016,
10.17

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Mercator

Foto: Thinkstock, Mercator

Natisni članek

Mercator advertorial domače Radi imamo domače hrana kulinarika

Torek, 14. 6. 2016, 10.17

2 meseca, 2 tedna

Od kod prihajajo najbolj slastna domača živila?

Vsebino omogoča Mercator

Foto: Thinkstock, Mercator

pribor pogrinjek miza hrana kulinarika | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Se tudi vi zaradi pomanjkanja časa prevečkrat odpoveste nakupovanju na lokalni tržnici, pa si vseeno močno želite jesti domače?

Želja po domačih lokalnih izdelkih je vedno večja, saj se potrošniki zavedajo, kako pomembno je uživati lokalna živila, prilagojena letnim časom in domačemu okolju. Za nakup domačih izdelkov in pridelkov ni več treba obiskovati le lokalnih tržnic. Sodobna domača hrana se zgleduje po letnih časih in izbira tisto, kar ponuja bližnje okolje.

Prvovrstna domača živila, pridelana pri lokalnih dobaviteljih, so našla svojo pot do potrošnika, in sicer jim je prostor na svojih policah ponudil Mercator pod blagovno znamo Radi imamo domače.

Na zemljevidu preverite, od kod so nekateri izdelki, označeni z rdečim srčkom:

V Sloveniji imamo 24 gastronomskih regij – območij, kjer je koncentracija določenih jedi največja. V teh 24 gastronomskih regijah je po zadnjem revidiranem spisku 315 značilnih jedi.

Domača tradicija v lokalni trgovini

mercator radi imamo domače | Foto: Mercatorjeva zgodba domačega in slovenskega se je začela leta 2012, ko so kupcem ponudili pridelke slovenskih kmetov.

Od takrat je na Mercatorjevih policah sveže sezonsko sadje in zelenjava več kot stotih slovenskih pridelovalcev in zadrug. Letos maja so nabor slovenskih dobrot v Mercatorju povečali z več kot 800 vrstami domačih izdelkov, ki poleg svežega sadja, zelenjave, mleka in mesa vključujejo še druge kategorije izdelkov – sadne sokove, trajne izdelke, olja, sire, med in medene dobrote, čaje, jajca, vložnine in podobno.

Med več kot 70 slovenskimi dobavitelji so svoje mesto dobile tudi slovenske kmetije in manjši izdelovalci iz vseh slovenskih regij.

Hrana, kot so jo poznali naši predniki

Kot pravi prof. dr. Janez Bogataj, je danes velik poudarek na prehrani, ki ima lokalni in regionalni značaj. "Spet se učimo razumevanja prehranjevanja, kot so ga poznali v preteklih stoletjih, ko so bili ljudje veliko bolj povezani z naravo, tudi v mestih."

Preberite še:

Na krožniku naj bo večkrat domače meso

Ne spreglejte