SiolNET. Trendi Potovanja
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Izoli se lahko pohvalijo z rekordom

0,83

termometer

Izola.
Foto: Getty Images

Število turističnih prihodov in nočitev v izolski občini v primerjavi s prejšnjimi leti še vedno narašča. Tako so lani prvič presegli mejnik pol milijona nočitev, saj so zabeležili rekordnih 521.505 nočitev in 143.989 turističnih prihodov. Gre za šestodstotno rast nočitev in 12-odstotno rast prihodov glede na leto prej, poroča STA.

Pri tem največji delež turistov še vedno predstavljajo Slovenci (49 odstotkov), sledijo jim Nemci in Avstrijci s po devetodstotnim deležem, Italijani (osem odstotkov), Čehi (štirje odstotki) in Madžari (trije odstotki), so po pisanju STA sporočili iz Turističnega združenja Izola.

Najbolj naraslo število čeških turistov

V letu 2019 je v primerjavi s preteklim letom najbolj, za 40 odstotkov, naraslo število čeških turistov, število nemških turistov pa je poraslo za tretjino. Izstopa tudi rast prihodov na italijanskem, belgijskem, nizozemskem in poljskem tržišču. Višja rast števila prihodov od rasti števila opravljenih nočitev medtem kaže na skrajšanje povprečne dobe bivanja. Ta je v letu 2019 znašala 3,6 dneva, v letu pred tem pa 3,8 dneva.

Na voljo več kot pet tisoč ležišč

V Izoli je sicer registriranih 400 ponudnikov namestitvenih enot s skupno zmogljivostjo 5170 turističnih ležišč. 52 odstotkov gostov se je odločilo za namestitev v hotelih, 19 odstotkov v apartmajih, 11 odstotkov v kampih, šest odstotkov v prenočiščih, preostalih 12 odstotkov pa v drugih nastanitvenih enotah, še piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin