Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 11. 2015,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kampi kampiranje avtokamp

Ponedeljek, 2. 11. 2015, 12.30

8 let

To so najboljši kampi v Sloveniji in na Hrvaškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski ljubitelji kampiranja so izbrali najboljše kampe doma in v sosednji Hrvaški, tudi v kategorijah naj nudistični in najbolj glamurozni kamp.

Izbor za naj kamp v Sloveniji in na Hrvaškem je letos že petič zapored pripravil spletni portal avtokampi.si. Za najboljše kampe čez celo sezono glasujejo ljubitelji kampiranja, ki glasujejo v različnih kategorijah. Letos je bilo glasov več kot 39 tisoč.

V izboru je sodelovalo 56 kampov iz Slovenije in 154 kampov iz Hrvaške, ki so bili glede na ponudbo, velikost in lokacijo razvrščeni v devet kategorij. Letošnja novost je izbor najboljšega kampa, ki gostom ponuja glamurozno in doživljajsko kampiranje.

Obisk kampov v Sloveniji in na Hrvaškem narašča Urednik spletnega portala avtokampi.si Klemen Hren je letošnjo sezono označil za odlično. Slovenski in hrvaški kampi namreč beležijo povečano število gostov in nočitev. V Sloveniji se je število nočitev povečalo za deset odstotkov, gosti na Hrvaškem pa so ustvarili za štiri odstotke več nočitev kot prejšnjo sezono.

To so zmagovalni kampi izbora Naj kamp Adria 2015

Po najbolj glamurozno kampiranje na Bled Glamurozno in doživljajsko kampiranje je namenjeno gostom, ki si želijo bivati sredi narave, a ohraniti udobje hotelske sobe. V Sloveniji je kar nekaj urejenih glamping naselij, ki gostom omogočajo spanje v velikih šotorih, lesenih hišicah, hišicah na drevesih, zemljankah, vinskih sodih in kozolcih.

Najboljši kampi v hrvaški Istri Med večjimi kampi v hrvaški Istri so si prva tri mesta prislužili kamp Valkanela iz Vrsarja, kamp Lanterna iz Poreča in kamp Sirena iz Novigrada.

Med manjšimi kampi so slavili kamp Ulika iz Rovinja, Kranjski kamp iz Premanture in kamp Pomer iz Pomerja.

Najboljši kampi v hrvaškem Kvarnerju Kampi v Kvarnerju so med slovenskimi kampi med najbolj priljubljenimi, saj Slovenci predstavljajo kar četrtino vseh gostov v tamkajšnjih kampih. Med večjimi kampi je že peto leto zapovrstjo prvo mesto osvojil kamp Čikat iz Malega Lošinja. Na drugo mesto se je uvrstil kamp Njivice, na tretjem mestu pa je kamp Krk.

Med manjšimi kvarnerskimi kampi so si prva tri mesta razdelili kamp Lopari iz Nerezin na otoku Lošinj, kamp Mali iz Baške in kamp Bor iz mesta Krk.

Najboljši kampi v Dalmaciji V kategoriji večjih kampov iz Dalmacije je prvo mesto osvojil kamp Straško iz Novalje na otoku Pag. Na drugem mestu je kamp Park Soline iz Biograda, na tretjem pa kamp Šimuni z otoka Pag.

Med manjšimi kampi v Dalmaciji je prvo mesto pripadlo kampu Slanica z otoka Murter. Na drugo mesto se je uvrstil kamp Lupis iz Lovišta na Pelješcu, na tretje pa kamp Biograd.

Najboljši nudistični kamp letošnje sezone V Sloveniji imamo le dva kampa s ponudbo za nudiste, na Hrvaškem je takih kampov 17, od tega je sedem mešanih. To pomeni, da je le del kampa namenjen nudistom.

Med nudističnimi kampi je prvo mesto osvojil kamp Koversada iz Vrsarja, ki deluje že vse od leta 1961 in spada med prve nudistične kampe v Evropi. Drugo mesto je osvojil kamp Valalta iz Rovinja, tretje pa kamp Ulika iz Poreča.

Ne spreglejte