SiolNET. Trendi Potovanja
2,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je aplikacija, ki vam bo morda polepšala dopust #video

2,97

termometer

Kljub nič kaj poletnemu vremenu se čas poletnega oddiha nezadržno bliža. Tisti, ki ga najraje preživljajo na Hrvaškem, bodo zagotovo veseli nove mobilne aplikacije za iskanje najlepših jadranskih plaž.

Hrvaški startup podjetnik Dejan Grepo se je po 15 letih dela v turizmu in nenehnem spraševanju gostov po lokacijah bližnjih plaž odločil, da naredi brezplačno mobilno aplikacijo Plaja – Beach finder. Odločitev je podprl z izsledki raziskave, da 70 odstotkov gostov lokalnim turističnim delavcem najprej postavi prav takšno vprašanje.

Mobilna aplikacija uporabniku glede na trenutno lokacijo ponudi najbližje plaže, vremensko napoved na teh lokacijah in vse podrobne informacije. Te zagotavljajo lokalna turistična združenja, vsako plažo pa si lahko ogledate na fotografijah ali prek 360-stopinjskega virtualnega ogleda.

Lokacije plaž lahko iščete na zemljevidu, izbirate glede na tip plaže (peščena, prodnata, skalnata, prijazna do psov, nudistična, dostopna invalidom), lahko pa tudi po že znanem imenu. To naredite tako, da v iskalnik preprosto vpišete znano ime plaže ali mesta. Iskanje plaž lahko omejite tudi z največjo razdaljo od svoje trenutne lokacije.

Aplikacija prijavljenim uporabnikom ponuja, da ocenijo in komentirajo izbrano plažo, s tem pa drugim uporabnikom omogočajo lažjo odločitev.

Aplikacija deluje tudi v offline načinu, torej se navigacija do plaže lahko uporablja brez prenosa podatkov. Dostopna je za Android in iOS naprave.

Avtor aplikacije je za spletni portal morski.hr dejal, da je v hrvaškem registru plaž vpisanih okoli 1.600 lokacij. Po podrobnejšem proučevanju je ugotovil, da je ta številka okoli trikrat višja. Do zdaj jim v aplikacijo še ni uspelo vpisati vseh plaž, v sodelovanju s turističnimi združenji jih bodo dodajali postopoma.

Če vam letos zaradi kakršnihkoli razlogov morda ne uspe obiskati hrvaške obale, boste njene skrite kotičke lahko občudovali vsaj virtualno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin