Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2019,
4.02

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

5

Natisni članek

Na vasi Sveta Trojica v Slovenskih goricah Štajerska

Petek, 27. 9. 2019, 4.02

3 leta, 6 mesecev

Sveta Trojica: speča lepotica, ki jo je mladi župan začel buditi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

5

Občina, ki jo vodi drugi najmlajši župan v Sloveniji, brbota od kreativnosti in je daleč od klasične podobe javne uprave.

Sveta Trojica v Slovenskih goricah je na zadnjih lokalnih volitvah dobila novega župana, 31-letnega Davida Klobaso, ki je bil nekoč bolj domač na rdečih preprogah kot na političnem parketu.

Mladi župan, ki se zgleduje po tujini, ima velike načrte, razvija pametne vasi, želi digitalizirati podeželje in vse sile usmerja v pomlajevanje prebivalstva.

Cerkev Sveta Trojica s prepoznavnimi tremi zvoniki | Foto: Siol.net/ A. P. K. Cerkev Sveta Trojica s prepoznavnimi tremi zvoniki Foto: Siol.net/ A. P. K.

Nad krasnim Trojiškim jezerom gradijo hiše za mlade družine, ki si želijo živeti zunaj mest, ustvariti želijo raj predvsem za tiste, ki bodo delo opravljali prek interneta, zato pospešeno gradijo infrastrukturo, ki je sicer na voljo le v mestih.

V zvoniku, ki ga nameravajo odpreti tudi za turiste. | Foto: V zvoniku, ki ga nameravajo odpreti tudi za turiste. Župan želi v svojem rodnem kraju pognati tudi turizem, ki je tam že v preteklosti doživel velik razcvet, saj so verniki z različnih koncev prihajali v cerkev Sveta Trojica po odpustke. Ni nenavadno, da je zato veličastna cerkev s tremi bronastimi zvoniki in pozlačenimi kipi v notranjosti prava paša za oči - v njej je celo kip hudiča.

Samo za ekipo Planeta so odprli 54 metrov visok zvonik baročne cerkve, s katerega se razprostira dih jemajoč pogled na razgibano pokrajino. V prihodnosti se bodo nanj lahko povzpeli tudi turisti – seveda le tisti, ki nimajo težav z vrtoglavico. Več v zgornjem videoposnetku.

 

Ne zamudite rubrike Na vasi, ki je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsak petek.

Na vasi pasica | Foto:

Oglejte si še:

grad Vrbovec, Nazarje
Planet TV Slikovita savinjska občina, prijazna do beguncev #video
Ne spreglejte