SiolNET. Trendi Potovanja
3,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spektakularen razgled: odprli najvišji "neskončni" bazen na svetu #video

3,34

termometer

Address Beach Resort
Foto: spletna stran hotela

V novem hotelu v Dubaju se lahko gostje namakajo v vrtoglavem bazenu skoraj 300 metrov nad morjem.

Dubaj je bogatejši za še en prestižen hotel, Address Beach Resort, ki goste privablja z Guinnessovim rekordom: najvišjim tako imenovanim neskončnim bazenom, ki se razprostira na vrtoglavih 293,9 metra nadmorske višine.

Poglejte:

Ob tem je treba omeniti, da ne gre za majhen bazenček, v katerem bi se lahko hkrati namakal le en zaljubljen par, temveč za obsežno vodno površino. V širino meri 16,5 metra, v dolžino pa kar 95, kar sta skoraj dve dolžini olimpijskega bazena.

Bazen zaseda najvišje, 77. nadstropje zgradbe Jumeriah Gate, ta ob hotelu v vrhnjih nadstropjih obsega še stanovanja, pozornost pa ob višini vzbuja tudi s svojo obliko.

Address Beach Resort Foto: spletna stran hotela

Zgradbo namreč sestavljata dva stolpa, ki sta povezana ob vznožju in na vrhu, kjer sta gradbi povezani od 63. do 77. nadstropja. Tudi to je svojevrsten Guinnessov rekord – gre namreč za najvišji bivalni "most" med zgradbama na svetu.

Oglejte si še:

bazen, London Trendi Prvi "lebdeči" bazen, v katerem se bo plavalo 35 metrov nad ulicami Londona Deepspot Trendi Na Poljskem odprli najgloblji bazen na svetu #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin