SiolNET. Trendi Potovanja
Vsebino omogoča Vzajemna
 • Messenger
 • Messenger

Koliko nas stane zvin gležnja na počitnicah v tujini?

Vsebino omogoča Vzajemna

Poletni dopust, ki mine brez kakršnihkoli zapletov in večjih ali manjših zdravstvenih težav, je tako redek kot bela vrana, zato si je treba pripraviti načrt, kako ukrepati, ko namesto sence na plaži začnemo iskati zdravnika.

ženska zdravnica počitnice

Med poležavanjem na plaži obmorskega mesteca se nam res skoraj ne more zgoditi nič hudega, a nezgoda ali bolezen, ki se nam pripeti v tujini, je veliko bolj kočljiva kot doma.

Že minimalna poškodba nam hitro vzame kak dan ali dva počitnic, da ne govorimo o vseh zapletih z zdravstvenim sistemom v tujini in plačilom zdravstvenih storitev, če nas doleti kaj več od praske na kolenu.

Namesto večerje ob morju si je zvečer plačala pregled pri zdravniku

počitnice morje

42-letna Milena, ki si je na počitnicah na oddaljenem hrvaškem otoku med večernim sprehodom po mestu zvila gleženj, je za zdravstveno oskrbo – pregled zdravnika, rentgensko slikanje in oskrbo z longeto – pri zasebniku plačala približno 120 evrov.

Ker ni imela urejenega zavarovanja z medicinsko asistenco na potovanjih v tujini, je morala stroške kriti sama. Če bi pred dopustom uredila zavarovanje za tujino, njena denarnica ne bi trpela prav nič.

Za več informacij za zavarovanje za svoje potovanje izpolnite obrazec.

Nagradna igra Vzajemna je končana. Nagrajenci so:

Celoletno zavarovanje Tujina Multitrip Evropa S prejme:

 • Tomaž Teran

Natikače Vzajemna prejmejo:

 • Roman Krivograd
 • Marjetka Vintar
 • Zdravko Sajovic
 • Katja Kvas
 • Tomaž Božič
 • Boris Baranja
 • Urška Oprčkal
 • Sonja Zupan
 • Monika Pejic

Čestitamo!

Ko evropska kartica ni dovolj

počitnice morje

Ker evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ne krije stroškov v vseh primerih, ko potrebujete pomoč na potovanju, kot so storitve zdravnikov zasebnikov, gorsko reševanje v smučarskih središčih, nadomestila v primeru izgube ali kraje prtljage in prevoz v domovino, si je pred potovanjem treba priskrbeti zavarovanje z medicinsko asistenco oziroma t. i. turistično zavarovanje.

V krajih, kjer ni javne zdravstvene ustanove, morajo turisti pomoč poiskati v zasebnih ambulantah, stroškov katerih pa evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ne krije. Če vam v turistični ambulanti na hrvaški obali za storitev zaračunajo 120 evrov, hrvaška zdravstvena zavarovalnica pa za to storitev izvajalcem priznava 70 evrov, vam zaradi evropske kartice pripada povrnitev 70 evrov stroškov.

Sproščeno kamorkoli – s Tujino

ženska zdravnica počitnice

Katere stroške krije zavarovanje Tujina?

Tujina je zavarovanje z medicinsko asistenco na potovanjih v tujini, ki krije stroške nujnih zdravstvenih in drugih storitev v tujini ter ponuja asistenco, ki obsega telefonsko pomoč pri organizaciji pomoči. To pomeni, da v primeru potrebe po zdravniški pomoči preprosto pokličete asistenčni center (deluje 24 ur na dan), kjer vas v slovenskem jeziku usmerijo k najbližji zdravstveni ustanovi.

Zavarovanje Tujina stroške zdravljenja krije praviloma neposredno, tudi pri zasebnih zdravstvenih ustanovah, zavarovalne vsote pa so dovolj visoke, da pokrijejo stroške zdravljenja tudi v državah, ki so znane po dragih zdravstvenih storitvah.


Paket XXL z milijonskim kritjem!

Zavarovanje Tujina lahko sklenete kot posameznik, družina ali skupina – za en dan ali več, vse do enega leta. Začetek zavarovanja lahko velja že dve uri po sklenitvi, ko sklenitev opravite v poslovalnici Vzajemne in poravnate premijo. Glede na destinacijo potovanja izbirate med območji razširjena Evropa (do gorovja Ural in južne meje Ruske federacije, območje mediteranskih dežel, Jordanije, Sirije in Kanarskih otokov) in Svet.

Glede na višino kritja stroškov imate na voljo različne pakete – S, M, L ali ekskluziven paket XXL MILIJON z višino kritja v vrednosti kar enega milijona evrov.

V posebni ponudbi imajo tudi Družinski paket zavarovanja za Hrvaško. Če v tujino potujete večkrat letno, vam priporočajo sklenitev letnega zavarovanja Tujina Multitrip – sklenete enkrat in velja vse leto, tudi za vso družino.


Družinski paket za Hrvaško

Za vse družine, ki počitnice preživljate na Hrvaškem, so pripravili ugodno družinsko zavarovanje, s katerim si lahko zagotovite brezskrben oddih. Izbirate lahko med 8-, 11-, 15- in 22-dnevnim zavarovanjem, da boste varni na poti in na počitnicah.

S sklenjenim zavarovanjem za tujino si zagotovite:

 • 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, vzajemna tujina
 • informacije o najbližji zdravstveni ustanovi,
 • storitve nujne medicinske pomoči tudi v zdravstvenih ustanovah, ki niso v javni zdravstveni mreži obiskane države,
 • nujne zdravstvene prevoze do bolnišnice ali klinike ter nujno zdravljenje,
 • nujne zobozdravstvene storitve,
 • zdravljenje akutnega poslabšanja kroničnih bolezni,
 • iskanje in reševanje ponesrečenih oseb,
 • prevoz v domovino,
 • odvetniške storitve,
 • s sklenjenim dodatkom za nezgodno zavarovanje pa si zavarovanje nadgradite tudi z nezgodnim zavarovanjem za čas trajanja potovanja.

Pri izbiri paketa preverite:

 • območje, kamor potujete,
 • kakšno višino kritja želite (odvisno od aktivnosti, ki jih boste v tujini počeli),
 • koliko oseb potuje,
 • kolikokrat letno potujete,
 • namen svojih potovanj (počitnice, službena pot).

Pod ugodnimi pogoji lahko zavarovanju za tujino priključite paket dodatnih kritij za primer nezgode v tujini. Vsem, ki si za čas bivanja v tujini želite zagotoviti večji obseg pravic, Vzajemna ponuja sklenitev zavarovanja Tujina Live.


Za več informacij za zavarovanje za svoje potovanje izpolnite obrazec:


* Z oddajo podatkov se strinjate, da bodo vaši podatki posredovani na Vzajemno zdravstveno zavarovalnico, d.v.z. (v nadaljevanju: zavarovalnica). Z oddajo podatkov izrecno dovoljujete zavarovalnici, da lahko do preklica vaše osebne podatke uporabi tudi za izvajanje neposrednega trženja, neposrednega trženja s pomočjo elektronskih komunikacij ter v druge marketinške namene, zlasti pa za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, ugotavljanja uporabe storitev, prilagajanja ponudb, profilacijo in segmentacijo, za raziskave trga, obveščanje o ponudbah, novostih in ugodnostih ter za pošiljanje drugega reklamnega gradiva. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu ali osebno zahtevate, da zavarovalnica preneha uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja. Zavarovalnica bo v 15 dneh ustrezno preprečila uporabo vaših osebnih podatkov za ta namen ter vas o tem obvestila pisno v nadaljnjih 5 dneh. Stroške vseh dejanj zavarovalnice v zvezi s preklicem krije zavarovalnica.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin