SiolNET. Trendi Potovanja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bomo Slovenci še raje počitnikovali na prenovljenih plažah Krka?

1

termometer

 | Foto:
Ekipa hrvaških arhitektov je zasnovala sodobno vizijo turističnega dela Malinske na otoku Krk. Njihova želja je, da ta - tudi Slovencem najbolj dostopen - hrvaški otok postane še bolj privlačen.

Društvo reških arhitektov je pred časom pripravilo natečaj za arhitekturno in urbanistično prenovo obalnega dela vasi Malinska na otoku Krk.

S svojo zasnovo jih je najbolj prepričal arhitekturni studio NFO, ki je obalnemu predelu turistične vasi zarisal sodobno podobo. Ta bo, upajo, pripomogla k še večjemu razvoju in ponudbi kraja ter v Malinsko privabila še več ljudi.

Prenova bi mesto bogatila tudi pozimi Arhitekti so pri načrtovanju mislili na dve plati življenja na otoku. Če ob toplejšem delu leta otok oživi, se pozimi življenje tam skorajda ustavi. Prav ta dvojnost med živahnim, prometnim, pretočnim poletjem ter mirno, tiho in skromno zimo se odraža tudi v urbanistični zasnovi prenovljene Malinske.

Poleti turisti, pozimi ribiči Z novo infrastrukturo želijo obe skrajnosti – poletno in zimsko – uravnovesiti in tako poskrbeti za bolj trajnostno naravnano ponudbo, prijazno do domačinov in naravnih danosti.

Pri zasnovi novih kompleksov so pazili na to, da so uporabni tako med turistično sezono kot med preostalimi meseci. Poleti jih bodo uporabljali za turistične namene, v hladnejšem delu leta pa bodo prav prišli lokalnim ribičem in kmetom.

Kdaj naj bi projekt prenove Malinske realizirali, še ni znano, pišejo na hrvaškem portalu Vizkultura.net.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin