SiolNET. Trendi Potovanja
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Beograd in Bratislava, silvestrska favorita mladih Slovencev

4

termometer

Zanimanje Slovencev za silvestrovanje v glavnih mestih vzhodno od nas ne poneha, tudi letos bodo predvsem mladi preplavili prestolnice na B.

Množična praznovanja novega leta v Beogradu, Bratislavi in Budimpešti, pa tudi nekaterih drugih evropskih prestolnicah, so že tradicionalna izbira slovenske mladine, kar je mogoče opaziti tudi po bogati ponudbi tovrstnih silvestrovanj v turističnih agencijah, predvsem tistih, ki so se specializirale prav za potovanja mladih.

Raste zanimanje za silvestrovanja v Sloveniji V agenciji Collegium bodo tako letos največ ljudi odpeljali v Beograd, Bratislavo in Budimpešto, priljubljene silvestrske destinacije so tudi Pariz, Amsterdam in Praga, v zadnjih letih pa opažajo trend rasti silvestrovanja v Sloveniji. V agenciji Supra Travel imajo podobne izkušnje. "Zadnjih pet let izstopata Beograd in Bratislava. V Beograd se vsako letos odpravi največ Slovencev, pri nas pa je letos še bolj priljubljena slovaška prestolnica, kamor bomo odpeljali več kot tisoč oseb," so pojasnili.

"Mladi se za ta mesta odločajo predvsem zato, ker imajo odlično razvito nočno življenje, zanimivo arhitekturo in so cenovno dostopna," so prepričani v Collegiumu. V zameno za nižje cene pa je treba vzeti v zakup nizke temperature. Tudi v Supra Travel pravijo, da je pri njih med bolj priljubljenimi silvestrskimi destinacijami Azurna obala edina toplejša (in seveda dražja): "Za vse druge bo treba obleči bundo."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin