SiolNET. Trendi Odnosi
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaročenka Jakova Faka: Doma govorimo hrvaško, v javnosti slovensko

10

termometer

Jakov Fak
Foto: Žiga Zupan/Sportida

Samo partnerji in partnerice vrhunskih športnikov vedo, kakšne so sladkosti in izzivi življenja z ljudmi takega formata, preostali lahko le sklepamo in predvidevamo. Življenje s športnim asom dobro pozna tudi Matea Korenić, zaročenka biatlonca Jakova Faka, ki je na olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojil svojo drugo olimpijsko medaljo, prvo za Slovenijo.

"Veliko je odrekanja, sklepanja kompromisov in odsotnosti. Nismo veliko skupaj, zato vsaka minuta šteje," je glavne poudarke življenja z vrhunskim športnikom povzela Hrvatica Matea Korenić, zaročenka Jakova Faka, ki se je v družbi njune prvorojenke Mile udeležila sprejema pred novim domovanjem družine Fak v Lescah na Gorenjskem.

Nov dom so si ustvarili v Lescah na Gorenjskem, od koder ni daleč do tekaškega in biatlonskega poligona na Pokljuki. Nov dom so si ustvarili v Lescah na Gorenjskem, od koder ni daleč do tekaškega in biatlonskega poligona na Pokljuki. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Lansko sezono je bil Jaka zaradi bolezni veliko doma, letošnja sezona pa je drugačna, prva, odkar se nama je rodila Mila, večino časa pa sem jo preživela sama s hčerko. Najini starši živijo na Hrvaškem, zato ne moreva računati na pomoč pri varstvu," je pripovedovala v lepi slovenščini.

Njuna leto in pol stara hči Mila, ki je nočeta izpostavljati medijem, zato njene fotografije na spletu in v časopisih najbrž ne boste našli, raje kot biatlonske tekme gleda risanke. "Za biatlon je še premajhna, zdaj jo zanimajo samo risanke," je namignila Matea, ki vezi s Hrvaško neguje tudi s komunikacijo z zaročencem.

"Vedno se pogovarjava hrvaško, medtem ko s hčerko govoriva v obeh jezikih. Doma hrvaško, v javnosti pa slovensko," je razkrila. 

 

Enjoy the last day of the year 2017. #trainingtime #biathlon #snowfun #mybabygirl

A post shared by Jakov Fak_official (@jakovfakofficial) on

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 848
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin