Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
1. 4. 2019,
14.46

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

donacija Coca-Cola

Ponedeljek, 1. 4. 2019, 14.46

5 let

Tako je lahko dober namen podprt z 21 tisoč evri

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Coca-Cola | Jure Košir, ambasador projekta #vednopodpiraj dober namen; Bogdan Gabrovec, predsednik OKS – ZŠZ, Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvaško, Bosno in Hercegovino in Slovenijo; Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, Tilen Genov iz društva Morigenos. | Foto Matic Kremžar

Jure Košir, ambasador projekta #vednopodpiraj dober namen; Bogdan Gabrovec, predsednik OKS – ZŠZ, Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvaško, Bosno in Hercegovino in Slovenijo; Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, Tilen Genov iz društva Morigenos.

Foto: Matic Kremžar

Družba Coca-Cola je pod okriljem akcije #vednopodpiraj dober namen trem projektom s področij športa, okolja in skupnosti namenila donacijo v skupni vrednosti 21 tisoč evrov. Akcija s to značko se bo sicer nadaljevala vse leto.

Potrošniki so z glasovanjem izbrali nosilce zmagovalnih projektov, to so društvo Morigenos, Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje (Botrstvo) in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Vsak je prejel donacijo sedem tisoč evrov.

"Vsaka uspešna zgodba se začne z dobrim namenom"

Akcija #vednopodpiraj dober namen je namenjena ozaveščanju slovenskih potrošnikov o nekaterih ključnih družbenih in okoljskih temah. O akciji je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvaško, Bosno in Hercegovino in Slovenijo poudarila: "Zadevamo se, da se vsaka uspešna zgodba začne z dobrim namenom."

Ob tem so izbrali projekte, ki so skladni z njihovimi cilji na področju varovanja okolja in skrbi za skupnost, ter povabili potrošnike, da povedo, kateri od teh lokalnih projektov si zaslužijo podporo, pri čemer so dodali: "Verjamemo, da bo vsak od zmagovalnih projektov izboljšal življenje ljudi ali pozitivno vplival na okolje v Sloveniji."

Ruža Tomić Fontana pravi, da se vsaka uspešna zgodba začne z dobrim namenom. | Foto: Matic Kremžar Ruža Tomić Fontana pravi, da se vsaka uspešna zgodba začne z dobrim namenom. Foto: Matic Kremžar

Jure Košir: To je zmaga tudi zame

Ob predaji donacije je sodeloval tudi ambasador akcije #vednopodpiraj dober namen, eden od najuspešnejših slovenskih alpskih smučarjev, Jure Košir, ki je o akciji povedal, da zadeva področja, ki so mu blizu, zato želi pomagati po svojih najboljših močeh.

"Ljudje v športnikih pogosto iščejo svoje vzornike in če s svojo pojavnostjo pripomorem k večjemu odzivu Slovencev in jih spodbudim k sodelovanju, je to zame osebna in tudi za akcijo velika zmaga."

Košir: "Če s svojo pojavnostjo prispevam k večjemu odzivu Slovencev, je to zame osebna in tudi za samo akcijo velika zmaga." | Foto: Matic Kremžar Košir: "Če s svojo pojavnostjo prispevam k večjemu odzivu Slovencev, je to zame osebna in tudi za samo akcijo velika zmaga." Foto: Matic Kremžar

V okviru akcije #vednopodpiraj dober namen so slovenski potrošniki glasovali za projekte, ki si zaslužijo podporo družbe Coca-Cola v Sloveniji.

Največje število glasov so prejeli društvo Morigenos za projekt raziskovanja delfinov v slovenskem morju, Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje za dijaški sklad projekta Botrstvo ter Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez za štipendije mladim športnikom.

Coca-Cola bo izbranim projektom skozi leto 2019 darovala sredstva v treh fazah. Poleg današnje donacije bodo zmagovalci prejeli še dve, in sicer v začetku junija in konec julija.

Ne spreglejte