SiolNET. Trendi Odnosi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Moški, ki pomagajo doma, seksajo bolje

4

termometer

Rezultati raziskave: moški, ki opravljajo tudi "ženska" domača opravila, imajo boljše spolno življenje in so boljši v postelji. Ne verjamete?

Raziskovalci z univerze Cornell v ZDA so ugotovili, da imajo moški, ki se doma spopadejo z največkrat ženskimi hišnimi opravili, boljše spolno življenje. Vodja raziskovalcev Sharon Sassler celo trdi, da so ti moški boljši v postelji. "Moški, ki s hišnimi opravili sprejmejo tudi svojo žensko plat, dosegajo v postelji boljše 'rezultate'. Če bi več moških spoznalo, da se v postelji dogaja več in večkrat, ko je doma vse postorjeno, bi rajši poprijeli še za kaj drugega, kot je košnja trave ali zabijanje žebljev," je povedala Sasslerjeva po opravljeni raziskavi, v kateri je sodelovalo 4.500 parov, poročenih že 20 let ali več.

"Razveseljivo je, da se je od leta 2006, ko smo takšno raziskavo naredili prvič, veliko stvari spremenilo na bolje. Verjamem, da je za pare, ki so se poročili v šestdesetih in sedemdesetih letih, težko, a spremembe so dobre. Pari, ki so začeli deliti domača opravila, seksajo pogosteje in so bolj zadovoljni s svojim spolnim življenjem," je povedala Sasslerjeva.

Sasslerjeva je med raziskavo ugotovila tudi, da večina parov nima pravično razdeljenih del. "Samo tretjina parov, vključenih v raziskavo, si je pravično razdelila hišna opravila, pri vseh preostalih je ženska opravljala vsaj dve tretjini del. Nevarnost pa se lahko pokaže tudi v zamenjavi vlog spola, ta se je pojavila pri enem paru na sto vprašanih. Partnerja sta z zamenjavo nalog izgubila tudi identiteto spolov," je še povedala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin