Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 5. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Fructal

Foto: Thinkstock in Fructal

Natisni članek

Fructal advertorial

Ponedeljek, 15. 5. 2017, 7.00

2 meseca, 1 teden

7 razlogov, zakaj je lepo biti mama

Vsebino omogoča Fructal

Foto: Thinkstock in Fructal

Ko postanemo mame, se življenje obrne na glavo. Spremeni se način, kako gledamo na stvari, prav tako se spremeni odnos do drugih ljudi. Postanemo bolj sočutne in razumevajoče. Nenadoma na svet gledamo iz povsem druge perspektive.

 | Foto:

Biti mama je nekaj najlepšega na svetu. Starševstvo je privilegij in hkrati velika odgovornost. Vsaka mama svojemu otroku želi le najboljše. Na službo mame se je nemogoče pripraviti. Nekatere stvari se dobesedno obrnejo na glavo. Malo za šalo, malo zares, ampak nič več ne bo tako, kot je bilo. V pozitivnem smislu, seveda!

 | Foto:

7 razlogov, zakaj je lepo biti mama

1. Brezpogojna ljubezen
Šele ko postanemo mame, se zavemo, kaj v resnici pomeni brezpogojna ljubezen. Ljubezen, ki jo dajemo in zanjo ne pričakujemo ničesar v zameno. Ljubezen med mamo in otrokom ne pozna meja.  Vsaka mama ima svojega otroka naizmerno rada, preprosto zato, ker je njen otrok, ne glede na vse. Občutek, ko se zaveš, da je prav vaš objem tisti, ki tvojega otroka pomiri in mu obriše solze z lica,  pa je nepopisen.

dojenček | Foto: 2. Smeh, objemi in poljubi
Je na tem svetu sploh lahko še kaj lepšega, kot so skupinski objemi z vašimi otroki in partnerjem? V trenutku, ko se vam vaš otrok prvič nasmeji, vas objame in vam da tisti moker poljub, se vsaka mama dobesedno stopi. Topli objemi in poljubi otroka nam dajo vedeti, da nas nezmerno potrebujejo. Takrat v trenutku pozabimo na vse ostale skrbi in vse skupaj dobi svoj smisel.

3. Vsemogočni občutek, da bi lahko premikal gore
V trenutku, ko v roke dobite svojega novorojenčka, se nekaj premakne. Vsi strahovi nenadoma izginejo in takoj se zaveste, da boste za to bitje naredili vse, da bi ga zaščitili. Nenadoma dobite neko moč, ki je prej niste imeli, začnete verjeti vase, da zmorete prav vse in da bi lahko premikali gore.

Prvi koraki, dojenček | Foto: 4. Veselje ob malih korakih in napredkih
Zlasti v prvem letu otrokovega življenja se zgodi veliko malih, a pomembnih mejnikov. Ti mali koraki pa prinašajo veliko veselje. Ob otrokovem prvem nasmehu, ko prvič "pase kravice", se prvič spravi v sedeč položaj, do prvih poskusov plazenja, okušanja otroške kašice in prvih korakov se zavemo, kako lahko te male stvari v naše življenje prinesejo veselje in srečo. Mladi starši vse te trenutke zabeležimo na fotografijah, ki nam za vedno ostanejo v najlepšem spominu.

Frutek klub | Foto:

Ko postaneš mama, se svet spremeni na lepše

V trenutku, ko se vam vaš otrok nasmeji, vas prime za roko in objame, se zaveste, da je on najlepša in najpomembnejša stvar, ki se vam je zgodila v življenju, in mu želite dati le najboljše. Kadar ste v dilemi, imate vprašanja, pomisleke in dvome, ali delate prav, si pomagajte z nasveti drugih mam, ki doživljajo enako kot ve.

Za koristne nasvete se lahko obrnete tudi na Klub Frutek, kjer so vsem mamam in očetom na voljo koristne, poučne in zabavne vsebine. Člane kluba obvestijo tudi o vseh ugodnostih ob nakupu izdelkov Frutek v trgovinah in različnih dogodkih, ki jih pripravljajo za vse člane Kluba Frutek in njihove najmlajše. Članstvo je brezplačno, vsak novi član ob včlanitvi prejme praktično darilo.

Včlanite se v Klub Frutek!

 | Foto: 5. Nova spoznanja, ki nas jih naučijo naši najmlajši
Odrasli večkrat stvari vidimo črno-bele. Pogosto nismo sposobni videti vseh barv in odtenkov. Otroci pa so nam s svojim neobremenjenim in neukalupljenim pogledom na svet sposobni odpreti oči in nas naučiti, da tudi "sloni lahko letijo". Na stvari začnemo gledati z drugega zornega kota in večkrat ob pomoči naših otrok uspemo ugotoviti, da s tvari niso take, kot se sprva zdijo.

6. Občutek, ko v otroku vidiš svoje dobre lastnosti
Vsakemu staršu laska, ko jim drugi rečejo: "Saj je čisto tebi podoben. Izrezana mama." Občutek, ko gledaš svojo pomanjšano verzijo, je zanimiv in neprecenljiv, še posebej, ko se zavedaš, da poskušaš vzgojiti boljšo verzijo samega sebe.

 | Foto: 7. Nenadoma vse skupaj dobi svoj smisel
Ko postaneš mama, spoznaš, da nič ni zaman. Zaveš se da je ves trud, ki ga vlagaš, namenjen temu, da bo vaš otrok odrasel v močno, samozavestno in pozitivno osebo in da je prav vaš otrok smisel vašega življenja. Za vašega otroka ste najpomembnejša stvar na svetu in vedno vas bo potreboval, tudi ko bo odrasel, le da na drugačen način. In prav to daje smisel vašemu življenju.

Vsaka mama svojemu otroku želi dati le najboljše in za vsako mamo je najbolj pomembno, da nje njen otrok zdrav, zadovoljen in srečen.

Ne spreglejte