Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 10. 2015,
9.47

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Odkrivaj Slovenijo MasterCard advertorial

Ponedeljek, 5. 10. 2015, 9.47

2 meseca, 2 tedna

Slovenske gurmanske destinacije oktobra in novembra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jesenska kulinarična ponudba se te dni predstavlja v različnih slovenskih krajih, ki so prav zaradi omamnih jedi in slastne kapljice privlačna destinacija za domače in tuje goste.

Preizkusite vse, kar slastnega ponujajo slovenski kuharski mojstri na različnih kulinaričnih dogodkih, degustacijah in organiziranih pojedinah po različnih slovenskih krajih in se prepričajte, da je Slovenija pravi gurmanski raj.

Ljubljana v znamenju buč, vina in čokolade

Na tržnici v ljubljanskem BTC-ju bo 10. oktobra prvi jesenski sejem Bučarjada z brezplačno pokušino jedi iz buč in z razstavo izdelkov iz buč. Na sejmu bodo izbirali tudi največjo bučo in najmanjšo bučko ter tudi najlepšo, tako imenovano mis med bučami.

Od 15. do 17. oktobra bo v Ljubljani 51. mednarodni vinski sejem Vino Ljubljana, kjer bodo obiskovalcem pripravili različna predavanja, predstavitve in degustacije.

Pogačarjev trg v Ljubljani pa se bo 24. oktobra spremenil v sladko središče čokolade. Čokoljana, kot so poimenovali čokoladni festival v Ljubljani, bo predstavila več kot tisoč različnih kakavovih in čokoladnih dobrot.

V Ljubljanskem Grand Hotelu Union bodo v četrtek in petek, 19. in 20. novembra, pripravili že osmi festival kulinarike, kjer bodo ljubiteljem gastronomije predstavili avtorske jedi izpod ustvarjalnih kuhalnic velikih chefov slovenske kulinarike.

Na Krasu je vedno slastno

Mesec kraške kuhinje od 9. oktobra do 15. novembra s svojo dolgoletno tradicijo bogati jesensko pisano ponudbo na Krasu. Organizatorji vabijo obiskovalce, da se poleg lepot narave naužijejo tudi kulinaričnih dobrot, ki jih pripravljajo izbrane gostilne. Ponudniki se bodo predstavili z jedmi, ki nosijo tradicijo Krasa.

Okusi Krasa od 17. oktobra do 8. novembra prinašajo tradicionalne jedi in kraško kuhinjo – vino, olje, sir in med.

Začele se bodo tudi osmice na Krasu, saj se je začel najlepši letni čas za raziskovanje barvitega Krasa in obisk tradicionalne kraške osmice. Več informacij o datumih in lokacijah osmic najdete tukaj.

Novembra bodo svoja vrata odprle številne vinske kleti. Ne zamudite martinovanja na Krasu od 6. do 8. novembra, zvečer pa zaplešite ob dobri glasbi na Krasu.

Novogoriški gostinci povezujejo kraj

V soboto in nedeljo, 10. in 11. oktobra, Turistično društvo Kolovrat Lig vabi na Praznik kostanja, v torek, 13. oktobra, pa se odpravite na predstavitev goriških dobrot, na prireditev Okusimo Goriško, v torek in sredo, 13. in 14. oktobra, bo v Novi Gorici 62. gostinsko turistični zbor Slovenije z bogato kulinarično ponudbo programom in tekmovalnim programom.

Od jabolk do vina

Na Kozjanskem bodo 10. in 11. oktobra slavili avtohtona kozjanska jabolka, v Termah Olimia v Podčetrtku pa bodo v gostišču Lipa ponujali dobrote iz jurčkov, v Metliko pa se odpeljite na pokušino mlade portugalke.

Ne smete pa zamuditi posebnega kulinaričnega doživetja visoko nad Kamniško-Savinjskimi Alpami. Kabine Krvavške žičnice se bodo 16. oktobra ob 19. uri spremenile v male zasebne restavracije.

Ne spreglejte