Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2016,
13.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne

Natisni članek

sadni jogurt MU Extra

Torek, 3. 5. 2016, 13.37

6 let, 7 mesecev

Kdaj je najbolje jesti sadje?

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne
Jagode | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Poletje se nezadržno približuje in kar kliče k spremembi življenjskega sloga. Zimsko poležavanje na kavču se tako umakne druženju na svežem zraku in športnim aktivnostim v naravi. Kalorično bogato prehrano nadomestimo z lahkotnimi obroki, ki vsebujejo veliko sadja, zelenjave in mlečnih izdelkov.

Ali veste, kdaj je najbolj priporočljivo jesti sadje in kako hranila, ki so v njem, vplivajo na naš metabolizem?

Sadje je nekoč veljalo za zdravo izbiro po obroku, saj ima nizko kalorično vrednost, poleg tega je bogato z vitamini in minerali. A novejše teorije o procesu prebavljanja hrane razkrivajo, da ni pomembno le, kaj jemo, ampak predvsem, kdaj kaj jemo in kako hrano kombiniramo.

Sadje za sladico ni priporočljivo

Sadja tako ni priporočljivo jesti po obroku kot sladico, saj zaradi druge hrane v želodcu tega ne bo dovolj hitro zapustilo, kar povzroča napihnjenost in druge prebavne nevšečnosti. Sadje se namreč prebavlja drugače in predvsem hitreje kot preostala hrana.

Jogurt | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Najbolje ga je jesti na prazen želodec, saj takrat v organizmu opravi izjemno pomembno in zdravju koristno nalogo. Razstruplja organizem in prebavilom omogoča, da iz sadežev posrkajo vse zdravju koristne sestavine, telo pa oskrbi z energijo. S sadnim obrokom delno potešimo preveliko lakoto, tako da je glavni obrok lahko temu primerno manjši. Prebava se vam bo izboljšala, najbrž pa boste tudi izgubili kak odvečen kilogram.

Ko dan začnete s sadnim jogurtom

Najboljšo rešitev za jutranji obrok ponujajo sadni jogurti. Lahko jih preprosto naredite sami, tako da vanje vmešate sveže sadje, če vam čas tega ne dopušča, pa v trgovini poiščite jogurte Mu Ekstra iz Ljubljanskih mlekarn.

Jogurt | Foto:

Ti so obogateni s svežim sadjem in ekstra velikimi koščki sadja. Vsak lonček vsebuje kar do 18 odstotkov sadja, kljub polnemu kremastemu okusu pa so prijazni do postave, saj vsebujejo le 2,5 odstotka mlečne maščobe.

Ne spreglejte