Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 3. 2014,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 3. 2014, 9.57

8 let

Zlata pravila za najlepšo maturantsko obleko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
S kilogrami je vedno križ. Pa ne bi smel biti. Preberite si nekaj zlatih pravil, ki jih moramo upoštevati pri nakupu maturantske obleke, če imamo nekaj kilogramov preveč, pa bi jih radi malo zakrili.

Malce močnejša postava naj ne bo ovira, da ne bi uživali v najlepši noči v srednji šoli, na katero se že tako dolgo pripravljate. Ne skrivajte se v oblekah, zaprtih do vratu, dajte si duška in si privoščite pravo obleko, ki bo razkrila vse vaše čare.

Pri nakupu maturantske obleke za polnejše postave je morda treba upoštevati le nekaj več pravil, sicer pa je edino pravilo, da vam obleka ugaja in se v njej počutite kraljevsko.

Ozek top in obleka v A-liniji do tal

Stilistka Barbara Plavec Brodnjak za nekoliko močnejše postave predlaga:

- kroj obleke, ki se oprime le prsnega dela in nato rahlo spusti v A-linijo do tal in se ne oprijema telesa. Če ima dekle lepe noge, je idealna dolžina obleke do kolen.

- Če imamo nekoliko krajši vrat, mora imeti naša obleka nujno kar se da globok V-izrez ali čim večji okrogli izrez. Pomembno je, da ne zapiramo dekolteja.

- Če imamo kolikor toliko vitke noge, se lahko odločimo tudi za lepo krojene ožje hlače in tuniko ali daljši sako oziroma smoking kombinacijo.

- Pri izbiri moramo paziti predvsem, da kupimo pravo velikost in primeren kroj.

- Barva nikoli ni tako pomembna kakor kroj. Vsekakor pa s temnejšo barvo silhueto optično malo zožamo.

- Črno lepo nadomestita temno modra ali temno zelena.

Nikar brez naramnic in s korzetom

Kot pravi stilistka Plavec Brodnjakova, je najpogostejša napaka, ki jo maturantke pogosto zagrešijo, da se zelo rade "tlačijo" v premajhne obleke, in to celo brez naramnic. Prepogosto se tudi odločajo za korzet, ki bi nam mogel pri oblikovanju postave pomagati, naredi pa nasproten učinek, saj se na hrbtu in pod pazduho vsa mehka koža obesi čez rob korzeta.

Pravilna izbira kroja je vedno pomembna, saj ima skoraj vsaka ženska kakšno hibo ali se ji vsaj zdi, da jo ima, in bi jo rada prikrila. Prav tako pa ima vsaka ženska vsaj nekaj, kar je dobro poudariti.

Različne postave, različni kroji

- Jabolko: pri postavah v obliki "jabolka" moramo paziti, da ne oblečemo preozke obleke, ki bi preveč pozornosti pritegnila na trebušni del. Ozke kratke obleke tem postavam ne pristajajo. Pozornost raje preusmerimo na oprsje ali boke.

- Hruška: oblecite obleko z ozkim zgornjim delom in dolgim širokim spodnjim delom ali pa z dolgim krilom v A-liniji. - Bogato oprsje: predlagamo obleke z naramnicami, krilo je lahko posuto z biserčki. Poskrbimo za dober modrček. Lahko si privoščimo kratko koktajl obleko. Pokažimo noge in s tem našo ženstveno postavo.

Ne spreglejte