Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2015,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

teden mode fashion week Kongresni trg Draž

Ponedeljek, 13. 4. 2015, 9.19

8 let

Zakaj se po Kongresnem trgu sprehajajo dolgonoge manekenke?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Ljubljani se je začel teden mode, kjer se bo v naslednjih dneh predstavilo več kot 20 oblikovalcev. Led so prebile domače znamke Draž, MÊHLÊ in Almirasadar.

Svoje kolekcije za jesen in zimo 2015/2016 bo po modni brvi na novi lokaciji tedna mode, na Kongresnem trgu v Ljubljani, poslalo več kot 20 oblikovalcev. V okviru Ljubljana Fashion Week (LJFW), ki letos poteka pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana, so se v nedeljo predstavile že prve domače znamke.

Draž ohranja vsestranske pletenine

S kolekcijo Draž 2015 sta trende predstavila Urška in Tomaž Draž, znana pod znamko Draž. Urška Draž pravi, da pri oblačilih nerada komplicira, rada pa ima takšna, ki so hkrati primerna za spanje, za večerno opravo in za delo. "Gledava na to, da so stvari čim bolj vsestransko uporabne, preproste za negovanje, se ne mečkajo in ne potrebujejo kemičnega čiščenja. Gledava na ta praktičen vidik," je o novi kolekciji povedala Urška. Draž tudi tokrat lovi harmonijo med teksturami in silhueto, ki je letos dolga, ozka, elegantna in podaljšana z visokimi puli ovratniki ter okronana s kraljevskimi trakovi.

MÊHLÊ modni navdih našel pri Srečku Kosovelu

S kolekcijo CONS 5 s podpisom MÊHLÊ sta Maja Mehle in Miha f Kalan navdih črpala iz konstruktivizma, začetka 19. stoletja in seveda del Srečka Kosovela ter Avgusta Černigoja. Glavni element kolekcije so tako ježki, s pomočjo katerih lahko like z oblačil tudi snamete – ali pripnete, s tem pa oblačilu dodate več izvirnosti.

Almirasadar za geometrijske vzorce

Almirasadar (Almira Sadar) se je letos podpisala pod kolekcijo Vizualne iluzije, ki temelji na geometrijskih vzorcih, oblikovalka je navdih iskala tudi v arhitekturi. Sadarjeva tudi letos poudarja vzorce in iluzije, s katerimi gledalcu ni takoj jasno, kaj se skriva pod obleko.

Domača moda letos ni namenjena le izbrancem

Čeprav je bil ogled tedna mode do zdaj vedno rezerviran za izbrance, si organizatorji letos želijo, da v stik z dogajanjem na področju slovenskega modnega oblikovanja pride širša javnost in tako ozavesti njegov obstoj.

Od 13. do 15. aprila bo tako od 11. do 14. ure za vse odprt šotor na Kongresnem trgu, kjer si bodo obiskovalci lahko brezplačno ogledali izbor kreacij, predstavljenih na modnih revijah preteklega dne, obisk katerih bo sicer mogoč z vabili. Tisti brez vabil pa si bodo letos vse modne revije lahko ogledali na velikem zunanjem zaslonu na Kongresnem trgu.

Ne spreglejte