SiolNET. Trendi Moda
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

V menopavzi ne pritisnite "tipke za pavzo", poskrbite le za dinamično in učinkovito nego

Loreal
Oglasno sporočilo

Vročinski oblivi, nespečnosti, razdražljivost ... Če so vse vaše asociacije na menopavzo negativne, je čas da vas prepričamo v nasprotno – ob ustrezni podpori je to obdobje v življenju ženske le še ena, le še eno naravno razvojno obdobje. Morda se boste v njej počutili drugače, vendar prav tako lepo, ljubljeno in negovano. Brez pavze!

"Lahko se spremeni stil življenja, telovadba, drugi način prehrane, vendar vse se ne da spremeniti, ker so ženske zaposlene in vpete v določena vsakdanja opravila. Veliko si obetajo od raznih krem, v principu ne želijo jemati hormonske nadomestne terapije, razen v redkih primerih, ko gre za zelo hude menopavzne težave in na koncu skozi razgovor in svetovanje sprejmejo, da gre za obdobje v katerem si lahko pomagajo, če si same to želijo in če terapijo takšno ali drugačno sprejmejo in jo redno uprabljajo. Terapija pa niso nujno zdravila, gre enostavno za sprejem življenjskega obdobja, v katerem bodo spet srečne in zadovoljne."

Tako je dr. med. Renata Završnik Mihič, spec. ginekologije in porodništva, opisala pacientke v tem življenjskem obdobju, ki pogosto prihajajo k njej po nasvet. Glede na možne simptome ni presenetljivo, da se ženske na splošno ne veselijo bližanja petdesetim. Ker pa je življenjska doba vse daljša, pogosto preživijo kar tretjino svojega življenja v postmenopavzi.

Menopavza je medicinsko opredeljena kot fizična sprememba, ki prizadene vse ženske. Ženske vanjo vstopijo, ko preteče vsaj eno leto brez menstruacije, proces pa se običajno zgodi okoli 50. leta, čeprav lahko nastopi nekje med 45. in 55. letom.

Na to spremembo ne morete vplivati, zagotovo pa lahko izberete, kako se boste z njo soočili. Zato iz Vichyja prihaja sporočilo: petdeseta leta so lahko čudovito obdobje v življenju vsake ženske, menopavza pa je normalno nadaljevanje življenja, v katerem ste še vedno zdrave, negovane, srečne in nasmejane!

Poleg tega, da so Laboratoriji Vichy po 14 letih raziskav in 13 patentih razvili prilagojeno anti-age rutino za nego kože, ki obravnava posebne potrebe kože v menopavzi – linijo izdelkov Neovadiol –, so poskrbeli še za nadaljnje korake za odpravo vseh mitov o tem poglavju v življenju vsake ženske. V okviru projekta #BrezPavze v menopavzi je Vichy ustvaril istoimensko platformo, ki bo služila kot vodič skozi vsa vprašanja, s katerimi se ženske srečujejo, ko se bližajo petdesetim. Z enim ciljem – pokazati, da se vam niti v menopavzi ni treba ustaviti – razen seveda, kadar si to želite.

Loreal

Na platformi, ki je dostopna na povezavi www.vichy.si/brezpavzevmenopavzi, boste našli številne članke o menopavzi, ki so nastali s pomočjo mednarodnih in domačih strokovnjakov. Tu boste našli nasvete o tem, kako lahko s prehrano, pravilno nego in skrbjo zase omilite nekatere neželene simptome, kot sta izpadanje las ali utrujen videz obraza. Platformo, istoimensko Facebook skupino in možnost postavljanja vprašanj strokovnjakom smo ustvarili zato, da bi doumeli, da se vam s spremembami ni treba spopadati sami, ampak skupaj s tisoči drugih zadovoljnih žensk, ki svojim letom ne dovolijo, da vplivajo na njihove načrte, sanje in dobro počutje!

Platforma #BrezPavze v menopavzi vam bo pomagala bolje razumeti svoje telo in procese, ki jih prestaja v tem obdobju – po mnenju strokovnjakov je to izjemno pomembno za ohranjanje kakovosti življenja.

"Poleg opisane redne  vsakodnevne nege in čiščenja z  sredstvi za zrelo kožo v menopavzi je potrebno piti dovolj vode, uživati sveže sadje in zelenjavo. Svetuje se gibanje v naravi na svežem zraku, saj onesnažen zrak v mestih, posebej pozimi lahko razdraži kožo. Na prostem se je potrebno ustrezno zaščititi pred prekomerno izpostavljenostjo UV žarkom. Odsvetuje se tudi kajenje in uporaba solarijev," poudarja dr. med. Mateja Lisjak, specialistka dermatovenerologije.

Poleg strokovnjakov, drugih žensk in njihovih dragocenih nasvetov ter izkušenj so vam na voljo tudi izdelki iz linije Neovadiol, ki vključuje obnovitveno nego za zrelo kožo in kožo v menopavzi, serume za obraz, pa tudi nego, ki preoblikuje kožo vratu in dekolteja ter ponovno začrta konture obraza. Oktobra boste imeli posebno priložnost, da se prepričate o njihovi učinkovitost, saj bo v lekarnah in v spletni lekarni ves mesec na voljo ekskluzivna promocija – ob nakupu katerega koli izdelka Neovadiol boste prejeli darilno kozmetično torbico Vichy z vzorci izdelkov za nego kože v menopavzi.

Loreal

Menopavza je naravno zaporedje dogodkov, ki nas, tako kot kateri koli drug mejnik, opominja, da se moramo posvetiti skrbi zase in sebe postaviti na prvo mesto. Pridružite se nam na družabnih omrežjih in platformi, seznanite se z vsemi pomembnimi informacijami za svoje zdravje in pridobite nasvete strokovnjakov, ki vam bodo pomagali olajšati vsakdanje življenje. #BrezPavze v menopavzi!

Naročnik oglasnega sporočila je L'Oreal.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin