SiolNET. Trendi Moda
5,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tožba

Uslužbenci v Versaceju naj bi imeli skrivno kodo za temnopolte stranke

5,93

termometer

Versace
Foto: Getty Images

Nekdanji zaposleni pri italijanski luksuzni znamki v tožbi trdi, da imajo uslužbenci skrivno kodo, ki označuje temnopolte stranke.

Uslužbenec, ki je bil krajši čas zaposlen pri luksuzni italijanski znamki Versace, je vložil tožbo proti svojemu nekdanjemu delodajalcu in razkril, da za temnopolte stranke uporabljajo posebno skrivno kodo.

Kot kaže, se zaposleni v trgovini, ko vanjo vstopi temnopolta stranka, sporazumejo s kodo D410: "D410 je vstopil v trgovino." To je tudi barvna koda za vse črne majice Versace.

Trendi Zaposleni pri luksuznih modnih znamkah razkrivajo: Diktirajo, kaj smeš reči in česa ne. So kot vojska.

Versace Foto: Getty Images

Ko so tožnika obvestili o tej kodi, je bil šokiran, predvsem zato, ker je tudi sam temnopolt. "Saj se zavedate, da sem temnopolt, kajne?" je vprašal svojega menedžerja. Ta je imel njegovo opazko za predrzno, poroča spletni portal TMZ, ter mu odrekel odmore, po dveh tednih pa ga tudi odpustil. Kot razlog za prekinitev delovnega razmerja naj bi navedel, da "uslužbenec ni živel luksuznega življenja".

Odpuščeni uslužbenec v tožbi od znamke zahteva preostanek plačila za opravljeno delo in neznani odškodninski znesek. Pri Versaceju so zanikali vse obtožbe in zahtevajo opustitev tožbe.

Donatella Versace Trendi Michael Kors za 1,8 milijarde evrov prevzel Versace

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin