Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
14. 11. 2016,
13.47

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

stilistka Manca Vodopivec nasveti moda modni nasvet zima zimski kosi nasvet zimska rekreacija

Ponedeljek, 14. 11. 2016, 13.47

5 let, 5 mesecev

To so po mnenju stilistke nepogrešljivi kosi za zimo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Foto: Getty Images

Preden se naslednjič odpravite po nakupih za zimske kose, si najprej preberite nasvete stilistke Mance Vodopivec, ki bodo morda olajšali marsikatero odločitev.

Trendi so super, ko so v trendu. A bolje je misliti malo vnaprej, sploh če se spogledujemo s kosom, ki je malce dražji. Ustvarite si garderobo, v kateri prevladujejo večni, klasični kosi in vsakodnevno urejanje bo veliko lažje.

Ker so mrzli dnevi že tu, je čas za pregled, kakšne zimske kose premore naša omara, kaj lahko nosimo še od lanskega leta, kaj je potrebno zamenjati, dodati ...

Manca Vodopivec, ulična moda, ulični stil | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Stilistka in blogerka Manca Vodopivec ima nekaj nasvetov:

  • Enobarven plašč. "Takšen, ki se dobro prilega postavi, je zagotovo najpomembnejši kos v garderobi, ki vedno poskrbi za to, da ste videti urejeno. Barva pravzaprav ni tako pomembna, šteje le, da se ujema s preostalo garderobo, tako da ste tudi z njim videti kot povezana celota."
     
  • Gležnjarji. "Pravzaprav nikoli ne gredo iz mode in so zvesti spremljevalec v kateremkoli vremenu ter se prilegajo prav vsakemu stilu."
     
  • Pleten pulover. "Takšen iz kakovostnih materialov je odličen klasičen kos za zimo. Odličen je tako v kombinaciji s hlačami za ležeren videz, kot ob ozko krilo, za bolj posloven videz."

Ne delajte drznih "trendi" nakupov

Manca pravi, da smo v preteklosti dober kos povezovali z materiali, iz katerega je narejen. Danes pa je tehnologija tako napredovala, da sta denimo umetno usnje in umetno krzno videti odlično, kvaliteta pa se ob tem nič ne razlikuje.

"Zato je moj nasvet, da izbiramo kose, ki se popolnoma prilegajo našemu stilu, ter ne delamo drznih 'trendi' nakupov. Bolj, ko sledimo temu pravilu, bolj smo lahko prepričani, da bomo kos lahko uporabljali dolgo časa."

Enobarven plašč (ni potrebno, da je črn), je obvezen, pravi Manca. | Foto: Getty Images Enobarven plašč (ni potrebno, da je črn), je obvezen, pravi Manca. Foto: Getty Images

Negujte zimski plašč in čevlje

Da bo plašč ostal lep več let, upoštevajte tri pravila:

  1. Enkrat na leto, pred sezono, ga odnesite v kemično čistilnico.
  2. Shranjujte ga na širokem obešalniku, da ramena ostanejo strukturirana.
  3. Med sezono z lepljivimi valjčki redno odstranjujte nitke s šalov in kap, ki se radi primejo na plašče. "S tem se boste izognili neurejenosti."

In še glede čevljev: izbira naj bo vremenu primerna. Ob dežju in mokrem snegu čevlje iz semiša pustite doma, odveč ni niti impregnacija čevljev.

Gležnjarji naj bodo najprej udobni, nato pa vse ostalo. | Foto: Getty Images Gležnjarji naj bodo najprej udobni, nato pa vse ostalo. Foto: Getty Images

Letošnji trendi so lahko tudi klasika

To jesen in zimo sta se med obvezne barve prebili še olivno zelena in bordo rdeča, med materiali pa prevladuje žamet. Vsi trije trendi so po mnenju Mance takšni, ki jih lahko nosimo veliko dlje.

"Ti dve barvi pravzaprav nikoli ne gresta iz mode. Sta čista klasika, ki popestri turobne jesenske dneve, ter je zagotovo vedno uporabna, ne glede na trende." Tudi žametu, ki doda elegantno in prestižno noto, napoveduje daljšo vladavino. "Zagotovo je malenkost delikaten in ni za vsakogar, a je ne glede na trende izjemno uporaben vsako leto v prazničnem času."
   
Pri nakupu žametnih kosov ima le en pomemben nasvet: "Potrebna je previdnost okrog varoval, ki lahko na tkanini pustijo nezaželen vzorček, ki ne izgine."

Save

Save

Save

Ne spreglejte