To je pričeska, ki jo že pet let hočejo vse neveste

Ko gre za poročno friziranje, si večina zaželi klasiko, ne eksperimentiranja. Frizerka Katja Mahne pravi, da že skoraj pet let nevestam dela bolj ali manj enako pričesko.

To je pričeska, ki jo že pet let hočejo vse neveste
Foto: Thinkstock

Poročna pričeska mora biti nevesti všeč danes in še čez dvajset let, ko se bo gledala na poročni fotografiji. Prav zato se večina odloča za klasično spete ali spuščene lase, eksperimentiranja ne priporoča niti frizerka Katja Mahne, ki pravi, da je pomembno, da je kar se da naravna. "Naj ostanejo čim bolj naravne, kakršne so. Lahko se zgodi, da jih kaj preseneti, in so potem nesrečne."

Pričeska, ki že zadnjih pet let navdušuje slovenske neveste, so valoviti, skodrani lasje, ki so na pol spuščeni in nežno speti nazaj. Katja v smehu razlaga, da ji bodoče neveste na testno friziranje celo nosijo enako fotografijo stila pričeske, ki ga želijo. Vanjo je zadnje leto obvezno vključen še dodatek za lase, ki je glavni trend med poročnim nakitom.

Pričeska, ki jo Katja redno dela nevestam. Pričeska, ki jo Katja redno dela nevestam. Foto: Lumeria.si

Test pričeske tudi eno leto prej

Tako kot pri poročnem ličenju je treba tudi za poročno pričesko priti na testno friziranje, razlaga Katja, pri čemer jo nekatere, v želji, da bo res popolna, prvič obiščejo že leto pred poroko in nato še vsaj dvakrat. Sicer pa priporoča, da se na testu pričeske oglasijo en teden pred poroko.

"Ko pride na preizkus pričeske, mi najprej pokaže obleko, opiše stil poroke, nato se pogovoriva o pričeski, ki bi pristajala zraven, pri čemer ji svetujem še o naglavnih okraskih." Poda ji tudi nasvete, ki se jih mora držati za čim boljši rezultat na poročni dan: "En večer prej umivanje las, barvanje en teden prej, po potrebi tudi striženje konic."

Katja pri ustvarjanju poročne pričeske uporablja lasne vložke, pene za fige, s katerimi doseže večji volumen in gostoto las, vračajo se tudi podaljški. "Letos bistveno več, lani jih ni bilo toliko," dodaja.

Katja med ustvarjanjem najbolj trendovske pričeske. Katja med ustvarjanjem najbolj trendovske pričeske. Foto: Vid Ponikvar

Katja Mahne, frizerka Foto: Vid Ponikvar

Pričeska zdrži tudi do štiri dni

Za razliko od vizažistke Katja nevesti za morebitne popravke ni na voljo ves dan, saj pričeska, kakršno ustvari ona, zdrži tudi do štiri dni. Njena "skrivnost"? Dober utrjevalec in veliko tupiranja. "Dober lak za lase, ki res utrdi pričesko, potem pa je treba lase natupirati in lepo razčesati, saj to ustvari videz na pol podrte frizure. Ta kombinacija zagotovo drži 24 ur, lahko tudi tri dni (smeh, op. p.). Včasih pridejo k meni po štirih dneh, naj jim jo pomagam podreti (smeh, op. p.)."

Frizerka nevesto na poročni dan obišče za nekaj ur. Lase ji uredi med ličenjem, počaka, da si obleče poročno obleko, nato pa poskrbi še za piko na i.


Preberite še:


Save

Save

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • začuden / 03.05.2017. ob 17:52

    Njena "skrivnost"? Dober utrjevalec in veliko tupiranja. Naša mlada novinarska moč bi lahko delala dobre poročne frizure: toliko tupiranja kot lahko preberemo tukaj, bi zdržalo gotovo dlje kot štiri dni...

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano