Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
2. 5. 2017,
12.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

poročni dan poroka poročni trendi vizažistka ličenje Maja Napotnik

Torek, 2. 5. 2017, 12.47

6 let, 6 mesecev

Poročni trendi

Priporočila vizažistke: kaj da in kaj ne pri poročnem ličenju

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Maja Napotnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Najti odlično vizažistko za poročni dan je skoraj enako pomembno kot najti primernega ženina, bi se znala pošaliti marsikatera nevesta. Če bo dobro opravila svoje delo, boste še leta z veseljem gledali poročne fotografije, v nasprotnem primeru ob njih ne boste prav nič uživali.

Poročno ličenje mora izpolnjevati vrsto kriterijev, ki jih ličenje za druge posebne dogodke ne: na obrazu mora zdržati ves dan in vso noč, ves čas mora biti videti brezhibno, zdržati mora vse poljube, solze in dotike. Poleg vsega tega mora biti še nadvse fotogeničen.

Ja profesionalcu, ne prijateljici

Prav zaradi vseh naštetih razlogov je izjemno pomembno, da za veliki dan najamete profesionalca in ne prijateljice, ki se ljubiteljsko ukvarja s tem, pravi mojstrica ličenja Maja Napotnik: "Pri poročnem ličenju mora biti videz neveste odličen tako v živo kot na fotografijah - te pa včasih odvzamejo veliko mejkapa, zato je treba ubrati neko srednjo pot. Nekdo, ki se ljubiteljsko ukvarja s tem, morda ne bo dosegel želenega rezultata."

Maja nasvete deli tudi na poročnih delavnicah oblikovalke nakita Katje Koselj.

Da se ličila na obrazu obdržijo ves dan in tudi dolgo v noč, Maja za podlago uporabi tehniko airbrush, s katero pudrasto podlago razprši po obrazu: "Podlage so tiste, ki so najzahtevnejše. Poleti se neveste potijo in tudi pozimi se koža malo sveti, četudi je suha. Ta tehnika, preprosto rečeno, ličila zlepi na obraz, a je videti naravno in ostane na koži najdlje."

Maja Napotnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Dobro jo je imeti ob strani ves dan

Kljub temu so tu in tam potrebni manjši popravki, že samo zato, da se nevesta ves čas počuti najlepše. Zato je mnogo vizažistk nevestam na voljo ves dan, da jo opazujejo in skrbijo za to, da je mejkap ves čas popoln.

"To željo izrazijo predvsem neveste z bolj občutljivo, mastno kožo," razlaga Maja, ki tistim, ki se ne odločijo za celodnevno spremstvo vizažistke, pripravi manjše pakete za hitre popravke. Nevesti svetuje tudi nakup šminke, kakršno je uporabila med ličenjem, saj je ličilo na ustnicah čez dan zaradi poljubljanja in uživanja hrane treba najpogosteje popravljati.

Poročno ličenje s prisotno vizažistko stane približno 120 evrov, odvisno od lokacije, pravi Maja. "V Ljubljani so tudi v tem primeru storitve dražje skoraj za polovico. V Celju recimo enako ličenje ponujajo za 60 evrov."

Maja Napotnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Maja Napotnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Osebni pristop je ključnega pomena

Vizažisti že dlje časa poudarjajo, da se mora dober mojster ličenja poglobiti v osebo in ugotoviti, kaj pristaja njenemu značaju, pri nevestah pa postanejo še nekakšni terapevti, ki morajo stranko znati tudi ustrezno pomiriti.

Preberite še: Zen mejkap - metoda ličenja, ki prinaša več kot lepo naličen obraz

"Ker je treba nevesto na veliki dan tudi kdaj miriti, sem vedno za to, da se dobiva tudi pred poskusnim ličenjem, da jo še bolje spoznam, da vidim, kakšna oseba je. S tem dobim občutek, kaj si želi, saj je tako bolj mirna še pred testnim ličenjem." Skrbi so lahko večje tudi zaradi težav s kožo, pojasnjuje. "Nekatere imajo bolj mastno, druge suho, zato je dobro za vsako že prej najti primerne izdelke."

Maja Napotnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Maja Napotnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Testno ličenje en mesec prej

Maja se z nevesto za testno ličenje rada dobi vsaj mesec pred velikim dogodkom, takrat ji tudi poda točna navodila, kako naj ravna s kožo v naslednjih tednih. Pogovorita se o stilu mejkapa in skupaj določita, kakšen bo najprimernejši. "Vsak obraz je drugačen in ne pristaja vsaki vse. Pogledava, kaj se ujema z obleko, kakšno pričesko bo imela, kakšen bo nakit … To vse je treba upoštevati."

Vizažistka odsvetuje zelo močno senčenje, ki na nevesti redko izpade lepo, izogiba se tudi uporabi hladnih barv, kot sta modra in zelena. Po njenih izkušnjah se na nevestah najbolje obnesejo naravne barve ter zlati in zlato-rožnati toni.

Maja Napotnik | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Med testnim ličenjem Maja stranki svetuje še glede pilinga, urejanja obrvi in morebitnega odstranjevanja dlačic na obrazu. Vse našteto naj se opravi več dni prej, nikakor ne en dan pred poroko.

"Piling en dan pred poroko ni primeren, saj koža med ličenjem ne bo dobro sprejela podlage in se ne bo dobro vpila. Kožo je treba čim bolj nahraniti, da ni preveč suha, dobro je, da se zadnji mesec opravi kura za poživitev." Obrvi je treba urediti vsaj en teden prej, enako tudi odstranjevanje dlačic: "Vsaj toliko, da se koža pomiri in ni razdražena."


Preberite še:


Save

Ne spreglejte