Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
14. 3. 2017,
10.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

zen Tjaša Marin mejkap lepota ličenje

Torek, 14. 3. 2017, 10.56

6 let, 6 mesecev

Zen mejkap - metoda ličenja, ki prinaša več kot lepo naličen obraz

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
ličenje, mejkap | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Vizažisti in mojstri ličenja imajo eno opravilo: naličiti stranko. Mojstrica zen mejkapa ji ponudi veliko več: masažo, pogovor in podroben vpogled v osebnost.

Tjaša Marin je mojstrica zen mejkapa, ki je učinkovito združila svoja znanja o meditaciji, masaži, zdravljenju z energijo in seveda ličenju. "Z vsem znanjem, ki sem ga pridobila, sem videla, kako lahko vse te stvari vpletem v samo ličenje. Ugotovila sem, da so stranke na porokah in pri drugih posebnih priložnostih, ki jim veliko pomenijo, pod velikim stresom, zato si ob sebi želijo nekoga, ki bi jih znal pomiriti."

Ličenje z dodano vrednostjo

Tjašin tretma zajema masažo ramenskega obroča, rok in obraza, stranke pa med ličenjem sprošča tudi s pogovorom. Njene stranke so večinoma neveste, ki so pod stresom zaradi velikega dogodka. "Velikokrat imam z njimi tudi krajšo meditacijo. Vse skupaj poteka popolnoma intuitivno in ves čas le sledim energiji. Tako so za ta dogodek neveste popolnoma sproščene. Na koncu je ta dogodek nekaj lepega, ne nekaj stresnega."

Vse to znanje uporablja tudi pri drugih projektih: na modnih snemanjih in fotografiranjih, kjer to metodo ličenja prav tako dobro sprejmejo. "Na snemanjih smo skupaj tudi po dvanajst ur, zato igralcem in nastopajočim zmanjkuje koncentracije, postajajo utrujeni in tako jim pride prav manjše sproščanje. So pa tudi primeri ljudi, ki so res zaprti in vse te stvari dojemajo kot vdor v njihovo intimo. Pri takšnih seveda spoštujem njihov osebni prostor in način razmišljanja. Takrat moja storitev vključuje samo ličenje."

Mojstrica zen mejkapa se poglobi v osebo in skuša najprej preučiti njen značaj. | Foto: Thinkstock Mojstrica zen mejkapa se poglobi v osebo in skuša najprej preučiti njen značaj. Foto: Thinkstock

Ličenju po načelu kopiranja zvezdnic se izogiba

Zen ličenje ponuja vpogled v osebo, kar pomeni, da je mejkap prilagojen osebi, ki sedi pred Tjašo. "Je pred mano nekdo, ki se rad izpostavlja in je samozavesten, ali nekdo, ki je bolj plašen in se raje skriva? Po energiji takoj začutiš, koga imaš pred sabo. Tako tudi veš, koliko mejkapa si lahko privoščiš."

Mojstrica ličenja v tem posledično ne vidi zgolj ličenja, saj spozna človeka, začuti njegovo osebnost in nato poudari vse, kar ta oseba predstavlja. "Poudariš vso njeno lepoto in prednosti, poteze, tudi tiste stvari, ki se jih sama morda ne zaveda in jih skriva celo pred sabo."

Ni nujno, da bo kombinacija ličil in barv, ki pristajajo Jennifer Lopez, pristajala tudi vam. | Foto: Getty Images Ni nujno, da bo kombinacija ličil in barv, ki pristajajo Jennifer Lopez, pristajala tudi vam. Foto: Getty Images

Če si stranka zaželi ličenje v stilu Kim Kardashian in Jennifer Lopez, se Tjaša potrudi, a pove, ali je nekaj izvedljivo ali ne.

"Še vedno grem lahko v isto smer, izberem enake sence, barvne tone, tehnike ipd. Ne vidim nobene težave v kopiranju. Po eni strani se mi zdi dobro, da se lahko tudi z mejkapom poistovetiš in še bolj povežeš z osebo, boginjo, idolom, ki ti je pri srcu. Če nekaj res ni primerno za strankin obraz, če ji izbrani stil ne pristaja, pa jo bom na to seveda opozorila." Če je želja še vedno močnejša in se bo oseba vseeno odločila po svoje, bo upoštevala njene želje, pravi Tjaša, a v šali dodaja, da na koncu ne prevzema odgovornosti.

Save

Ne spreglejte