Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
10. 4. 2017,
4.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

1

Natisni članek

Tjaša Kokalj moda ulični stil trend blogerka

Ponedeljek, 10. 4. 2017, 4.22

6 let, 6 mesecev

Tjaša Kokalj: Tudi na najbolj nagnetenem področju je treba najti sebe #UličniStil

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

1

Tjaša Kokalj | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Tjaše Kokalj že zelo dolgo ne poznamo samo kot nekdanje misice in manekenke, saj je slovenski javnosti pokazala, da je tudi odlična blogerka, voditeljica, novinarka in ambasadorka različnih znamk.

S kolegico Katjo Klavora že štiri leta ustvarjata blog TK SWAT, ki je na slovenski blogerski sceni postal eden najbolj cenjenih. Tjaša pravi, da pravzaprav ni samo blog, temveč je postal platforma o življenjskem slogu, na kateri bralke redno zalagata z lepotnimi nasveti, ocenami, predstavitvami novih izdelkov, poročnimi temami, vse pogosteje pa se pojavljajo tudi teme za moške in notranje opremljanje.

V času, ko sta začeli, bloganje v Sloveniji še ni bilo razvito kot danes, zdaj je razlika očitna. "Blogerski svet je veliko bolj prepoznaven, cenjen, več je možnosti, saj so blagovne znamke odkrile način za zanimiva in malce drugačna sodelovanja," pravi Tjaša.

Konkurenca je večja, Tjaša pa na mlajše kolegice gleda z občudovanjem. "Predvsem na njihov trud pri vizualni podobi in zasnovi bloga. Konkurenca je vedno zdrava. Tudi zato, ker nas je toliko, so nas znamke in podjetja začela resneje jemati. Sicer pa je tudi na najbolj nagnetenem področju treba najti sebe, svoj stil ter svojo smer, da si zanimiv in drugačen. Menim, da je TK SWAT to uspelo."

Tjaša Kokalj | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Fotogalerija
1 / 8

Zaposlena od jutra do večera

Ob Tjašinem imenu se že nekaj časa vrsti več nazivov, kot kaže, pa jih je vedno več. Zase pravi, da ni samo blogerka, je tudi novinarka, stilistka, voditeljica in moderatorka, ambasadorka različnih znamk ter upravljavka družbenih omrežij za različne znamke.

Vsak dan je drugačen. Ponavadi ga začnem zelo zgodaj, okoli 5., 6. ure, ko se usedem za računalnik in napišem prvi članek dneva za različne medije. Po obveznostih, ki zadevajo moja kužka, in urejanju se običajno odpravim v Ljubljano na sestanke, izposoje stajlingov, fotografiranja, novinarske konference, razne predstavitve in podobno. Popoldan ponavadi preživim doma za računalnikom, kjer se posvečam blogu TK SWAT in tekočim projektom. Akcija nonstop (smeh, op. p.).

Zaradi prepoznavnosti jo najema vse več znamk, dogovori in sodelovanja pa so vedno boljši, ker dosegajo lepe rezultate branosti in spremljanja na različnih družbenih omrežjih, razlaga. "V zadnjem času je povpraševanja ogromno, seveda pa moraš tudi ti kot ustvarjalec vsebine vedeti, kaj sprejmeš in ali bo tema sovpadala s tvojo vsebino. Vse po vrsti pač ne gre."

Tjaša Kokalj | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Dober Instagram z veliko sledilci zelo pomaga

Za vedno večje povpraševanje po Tjaši je najbrž kriv tudi njen izjemno uspešen profil na Instagramu, kjer ima že več kot 41 tisoč sledilcev. Pravi, da so vsi resnični, saj se ni nikoli odločala za trike, da bi jih pridobila več. Kupljeni sledilci so največkrat lažni profili, brez aktivnosti.

Obožujem svoje sledilce, ki so resnični. Menim, da se hitro pokaže, kateri profil je pristen in kateri ni. Mislim, da smo super skupnost, vesela sem, da so jim všeč moje objave. Seveda se trudim tudi zaradi njih, a najprej zaradi sebe, ker rada fotografiram in ker je Instagram res moja obsesija.

Tjaša Kokalj | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Tjaša o svojem uličnem stilu:

Instagram ji je predstavil bratranec v času, ko ga še ni uporabljalo veliko Slovencev. Aplikacija ji je bila takoj všeč, ker je zelo vizualen tip človeka. "Rada sem objavljala utrinke iz svojega življenja. To še danes delam na enak način, le da imam nekaj deset tisoč sledilcev več."

Preberite še: Instagram je novi kralj mode, kjer lahko trende kroji vsak

Tjaša pravi, da zelo uživa v svojem delu, predvsem v tem, da je sama svoj šef. "In v tem, da sodelujem z zelo ustvarjalnimi ljudmi, ki me še bolj spodbujajo in spodbujajo mojo ustvarjalnost na vseh ravneh."

Tjaša Kokalj | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Tjaša Kokalj | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

O tem, kdaj si sestavi opravo:

Tjaša na hitro o ...:

... naj modnem kosu:
Vsako modno sezono drug, sicer pa imajo moji evergrini slovenski podpis.

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan:
Obožujem dodatke, vsak dan izberem druge, ki mojo izbiro oblačil še poudarijo in dvignejo. Moj stalni modni dodatek je zaročni prstan.

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla:
Oh, nikoli ne reci nikoli. Moda je tako spremenljiva, jaz pa sem vseeno drzna in rada eksperimentiram, tako da tu ne bi stavila nase (smeh, op. p.).

... tem, česa v modi ni nikoli preveč:
V modi je trenutno vsega dovolj - različnih modnih smernic, ponudbe, nikoli pa ni preveč osebnega stila.

... visokih petah ali čevljih brez pet:
Čeprav so visoke pete videti bolje, sem čez dan med opravki skoraj vedno brez pet. Tudi brez pet smo lahko še vedno zelo trendovske, pa tudi seksi.

... svoji modni ikoni:
Nimam modne ikone, imam modne zglede in med njimi je moja mami, ki je vedno popolno urejena.


Vsak ponedeljek vam predstavljamo ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Ne spreglejte