Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 3. 2015,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pharrell Williams

Ponedeljek, 30. 3. 2015, 19.41

8 let

Superzvezdnik, ki mu pristaja tudi rožnat plašč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glasbenik Pharrell Williams si je te dni s svojimi drznimi opravami prislužil tudi uradni naziv modne ikone Sveta modnih oblikovalcev Amerike (CFDA). Bi verjeli, da bo še ta teden upihnil 42. svečko?

Eden od največjih zaslužkarjev lanskega leta, ki je z uspešnico Happy (za katero so ga pred kratkim obtožili plagiatorstva) v 12 mesecih ustvaril 22 milijonov dolarjev zaslužka, nikoli ne ostane neopažen. Njegova garderobna omara je založena bolje od omare marsikatere modne navdušenke, na rdečih preprogah pa vedno poskrbi za drzno opravo.

Od modnega oblikovalca do igralca v Lagerfeldovem modnem filmu Glasbeni mogotec ima za seboj že številna sodelovanja z modnimi znamkami, kot so Adidas, G-Star, Moncler in Uniqlo, in je soustanovitelj blagovnih znamk Billionaire Boys Club in Ice Cream Footwear. S kraljem mode Karlom Lagerfeldom pa je posnel tudi modni film Reinkarnacija, kjer je ob Pharrellu zaigrala tudi manekenka Cara Delevingne.

Od velikanskega klobuka do dobrodelnosti Veliko pozornosti je s svojo opravo pritegnil tudi na lanskih grammyjih, kjer je nosil velikanski klobuk s podpisom velike britanske modne oblikovalke Vivienne Westwood. Ikonični klobuk je šel pozneje tudi na dražbo, izkupiček od prodaje je glasbenik namenil svoji neprofitni organizaciji From One Hand to Another, ki skrbi za financiranje izobrazbe otrok iz revnih družin.

Zvezdnik, ki se ne stara in je sinonim za besedo kul Glasbeniku, ki mu marsikdo tudi očita, da se sploh ne stara, saj je zadnjih 20 let videti enako, če ne celo vedno bolje, pa so letos tudi uradno nadeli naziv modne ikone.

Svet modnih oblikovalcev Amerike (CFDA) vsako leto nagradi posameznika, ki je s svojim slogom in mednarodnim pojavljanjem naredil velik vtis na popularno kulturo. Ta naziv so pred glasbenikom prejšnja leta dobile že Kate Moss, Rihanna, Sarah Jessica Parker in Lady Gaga, od moških kolegov pa je leta 2012 slavil še Johnny Depp.

Predsednica sveta Diane von Furstenberg je Pharrellowo nagrado obrazložila z besedami: "Če bi imel beseda kul obliko človeka, bi imel obliko Pharrella." Glasbenik bo nagrado prejel 1. junija na podelitvi v newyorškem Lincoln Centru, v kakšni opravi pa se bo pojavil tokrat, se bomo pustili presenetiti.

V spodnji galeriji si poglejte, kaj na njem je prepričalo modne kritike.

Ne spreglejte