Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Četrtek,
24. 11. 2016,
20.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68

3

Natisni članek

prva dama moda stil modni slog strokovnjakinja Lea Pisani Melania Trump

Četrtek, 24. 11. 2016, 20.25

6 let, 6 mesecev

Strokovnjakinja o stilu Melanie Trump: ocena preteklih oprav in napotek za prihodnje

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,68

3

Melania Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Lea Pisani, strokovnjakinja za kulturo oblačenja, je pod drobnogled vzela slog oblačenja prve Slovenke, ki bo nosila naziv ameriške prve dame.

Modni svet pozdravlja zadnje stilske odločitve Melanie Trump in z navdušenjem pričakuje, kaj bo sledilo, ko bo tudi uradno postala prva dama. Za zdaj ji gre dobro, ocenjuje Lea Pisani, strokovnjakinja za kulturo oblačenja, ki ima kljub temu nekaj nasvetov zanjo.

"Njena oblačila so nevtralnih barv, najpogosteje uporablja belo. Ne uporablja oblačil z vzorci ali aplikacijami, skorajda ne nosi nakita, oziroma če že, je nevpadljiv. Oblačila so čistih linij, asimetrična, poudarja ženstveno postavo. Njena podoba ne deluje poslovno, ne uporablja formalnih oblačil in dodatkov, kot so kostim, klasičen suknjič, bluza, temne barve, čevlji s srednjo visoko peto, ne nosi spetih las in tako naprej. Globina njenega dekolteja se je v zadnjem času drastično zmanjšala."

Melania, kot jo je opisala Lea: v obleki nevtralne barve, brez dekolteja in skorajda brez nakita. | Foto: Getty Images Melania, kot jo je opisala Lea: v obleki nevtralne barve, brez dekolteja in skorajda brez nakita. Foto: Getty Images

Ponovno nevtralna: Na volišče se je Melania odpravila v obleki smetanaste barve znamke Michael Kors, čez katero si je ogrnila plašč Balmain v kamelji barvi. | Foto: Getty Images Ponovno nevtralna: Na volišče se je Melania odpravila v obleki smetanaste barve znamke Michael Kors, čez katero si je ogrnila plašč Balmain v kamelji barvi. Foto: Getty Images

Ko ji bela ni laskala in ko je bila po mnenju mnogih predraga

Lea z malce kritičnimi očmi gleda na Melanijino izbiro bele obleke, delo srbske oblikovalke Roksande Ilinčić, ki jo je nosila na julijski republikanski nacionalni konvenciji v Clevelandu.

"Izdelana je bila iz zelo togega materiala, ki ne laska njeni ženstveni obliki postave. Veliko lepša je v oblačilih, izdelanih iz mehko padajočih tkanin. Predpostavljam, da je bil to izbor njenega oblikovalca ali stilista in bi me zares zanimalo, zakaj so se odločili za takšen kroj in material."

Kreacija Roksande Ilinčić | Foto: Getty Images Kreacija Roksande Ilinčić Foto: Getty Images

Lejino pozornost je pritegnila tudi z belim pajacem Ralph Lauren, ki ga je nosila ob zmagoslavnem nagovoru Donalda Trumpa. "S to izbiro je dala vedeti, da je ženska, ki stoji ob strani svojemu možu in ne ženska, ki bi želela spreminjati svet oziroma na to vplivati," je pokomentirala Melanijino zadnjo uradno opravo.

Spet se je odločila za belo barvo, barvo, ki deluje sveže, barvo čistosti, nedolžnosti, neskončnosti in tudi predaje. | Foto: Getty Images Spet se je odločila za belo barvo, barvo, ki deluje sveže, barvo čistosti, nedolžnosti, neskončnosti in tudi predaje. Foto: Getty Images

Mnoge je zmotilo dejstvo, da je nedolžno bel pajac stal "nedolžnih" 3.500 evrov. "Vendar vsi vemo, da bi si lahko izbrala katerokoli obleko bi želela. Vemo, da uživa v oblačilih ter modi in mislim, da bi bilo nenavadno, da bi izbrala oblačila, s katerimi bi se približala ljudem. Tega ne pričakujemo."

Noče se za vsako ceno približati vsaki Američanki

Ugajanje množici je šlo dobro od rok Michelle Obama, ki je uporabljala preprostejša oblačila in dodatke kot Melania, nadaljuje Lea. "Uporabljala je manj kakovostne materiale in občasno tudi nakit, ki bi si ga privoščila lahko vsaka Američanka. S to podobo je želela pridobiti širšo množico Američank, ki si ne morejo privoščiti dragih oblek in nakita. Tako so se z njo lahko poistovetile."

Fotogalerija
1 / 3

Se pa je Melania do zdaj s svojo podobo po mnenju strokovnjakinje distancirala od tipičnih ameriških simbolov in barv. "Takšna je tudi njena drža in govor, ki je zelo umirjen. S podobo ostaja zvesta sebi in lahko bi rekli, da ne manipulira s svojo podobo, ne želi se za vsako ceno približati vsaki Američanki. Deluje elegantno, sodobno, oddaljeno, veliko manj dinamično in aktivno kot Michelle Obama."

Nova stilska ikona, ki potrebuje nekaj izboljšav

Lea meni, da bi Melania lahko brez težav postala nova stilska ikona, a po drugi strani je to v svojem času postala vsaka ameriška prva dama. "Celo Hillary Clinton, kot popolnoma nemodna prva dama, je bila prva, ki je ustoličila hlače tudi za zelo formalne priložnosti v visokem poslovnem svetu in formalnih protokolarnih priložnostih."

Fotogalerija
1 / 3

Zagotovo bo kos težki vlogi prve dame, napoveduje Lea in verjame, da jo bomo lahko primerjali z Jackie Kennedy, kot večno prepoznavni po svojem nezmotljivem modnem okusu.

Jackie še vedno velja za eno najbolj elegantnih prvih dam. Njen slog ostaja klasičen tudi v današnjem času. | Foto: Getty Images Jackie še vedno velja za eno najbolj elegantnih prvih dam. Njen slog ostaja klasičen tudi v današnjem času. Foto: Getty Images

Jackie v plaščih, ki sta modna še danes. | Foto: Getty Images Jackie v plaščih, ki sta modna še danes. Foto: Getty Images

Jackie kot prva dama na enem od uradnih dogodkov z možem Johnom F. Kennedyjem. | Foto: Getty Images Jackie kot prva dama na enem od uradnih dogodkov z možem Johnom F. Kennedyjem. Foto: Getty Images

Lea verjame, da bomo Melanio lahko primerjali z Jackie. | Foto: Getty Images Lea verjame, da bomo Melanio lahko primerjali z Jackie. Foto: Getty Images

"Eleganco in gracioznost Melania zagotovo že ima, mislim pa, da bo morala tudi s svojo podobo pokazati od državljanov verjetno pričakujočo aktivno vlogo. Njena podoba trenutno deluje statično. Z nižjimi petami, oblačili, v katerih se lažje premika, in z vnosom vsaj še dveh barv (po možnosti intenzivnejših) v svojo garderobo se bo približala tudi želji Američanov po lepi, priljubljeni in hkrati proaktivni prvi dami."

Save

Save

Save

Save

Ne spreglejte