Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2018,
9.40

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Deichmann

Foto: Ana Kovač

Natisni članek

Ajda Sitar Deichmann advertorial

Petek, 9. 11. 2018, 9.40

2 meseca, 1 teden

S to obutvijo boste blestele ob zaključku letošnjega leta

Vsebino omogoča Deichmann

Foto: Ana Kovač

Pepelka. Že tolikokrat slišana, videna in doživeta, a vedno znova zanimiva. V takšni in drugačni obliki. Pepelka je pravljica, ob kateri je odraščalo mnogo deklet in verjelo, da se bo tudi pred njimi na neki točki življenja pojavil princ z izgubljenim čevljem.

"Sodobna pepelka ne čaka na princa na belem konju, da ji prinese izgubljeni in sanjski čevelj. Izbere jih in v njih zažiga sama. Seveda pa ni nič narobe, če nas partner kdaj preseneti s kakšnim novim kosom obutve," pravi blogerka Ajda Sitar.  | Foto: "Sodobna pepelka ne čaka na princa na belem konju, da ji prinese izgubljeni in sanjski čevelj. Izbere jih in v njih zažiga sama. Seveda pa ni nič narobe, če nas partner kdaj preseneti s kakšnim novim kosom obutve," pravi blogerka Ajda Sitar.

Sodobni časi prinašajo nove različice, vendarle so stereotipi iz prve Pepelke že malce zastareli. Čas, v katerem živimo, je navsezadnje precej drugačen od obdobja, ko je zgodba nastala. Še vedno pa lahko govorimo o odločni in neodvisni ženski, ki je obenem hrepenela po lepih čevljih in (tudi) ljubezni ter princu na belem konju.

Tudi sodobna Pepelka si želi lepih čevljev

Tudi danes je tako. Vsako dekle in ženska si želi popestriti svoje življenje s popolnim parom čevljev. Moderna Pepelka ne čaka na svojega princa, da ji bo prinesel izgubljeni čevelj, temveč si najde nov par, v katerem zažiga.

Podobno kot Ajda Sitar, priljubljena blogerka, s katero to jesen odkrivamo jesensko-zimske trende. Nazadnje smo pokukali v njeno omaro s čevlji, v kateri se skriva veliko kosov iz Deichmannove kolekcije obutve.

Tokrat pa smo spregovorili o tistih bolj elegantnih, svečanih opravah in čevljih, ki jih velja nositi ob posebnih priložnostih. Teh bo ob zaključku leta obilo.

Ajda Sitar - Deichmann/ADV 3 | Foto:

Ravno prav klasična in nič premalo sodobna

"Pepelka je zagotovo ena izmed mojih najljubših pravljic. Spominjam se, da mi jo je prebirala predvsem moja nona. Je pa res, da sem se kot majhna deklica velikokrat spraševala, kako je možno, da je bil ta čevelj prav le njej (smeh). Skratka, ogromno paradoksov, pomislekov, na katere pa je imela moja nona vedno odgovor. Pri vseh teh pravljicah in zgodbah mi je posebej fascinantno, da jih lahko vidiš mnogokrat, a vsakič znova v njih najdeš drug pomen, druga čustva. Ali je to spomin na otroštvo ali pa gre za neko čustveno popotovanje," pove Ajda Sitar.

Sodobno in novodobno Pepelko si Ajda Sitar predstavlja kot ravno prav klasično in nič premalo sodobno. "Karakterno je močna, samozavestna in natanko ve, kaj hoče," ocenjuje.

Princ na belem konju

Četudi ji je bila ta pravljica všeč, pa v otroštvu ni imela podobnih predstav in sanj o princu na belem konju. "Sporočilo, da je lahko Pepelkino življenje popolno šele tedaj, ko dočaka svojega princa in svoje čevlje, se mi v osnovi zdi malce zgrešeno. Iskreno povedano, se me ta princ kot junak v zgodbi ni prav dotaknil. Gotovo pa je bil vztrajen, da mu jo je uspelo najti s čevljem. Novodobna Pepelka zagotovo ne bi samo križem rok čakala, da jo bo princ, s katerim je odplesala en ples, poiskal in s čevljem pritekel za njo. Sama sem zadovoljna že s povabilom na dobro večerjo (smeh)," pravi Ajda, katere srce je že nekaj časa oddano.

Kot pravi, sta se sicer s partnerjem spoznala na vse prej kot glamurozen način, obuta v vse prej kot elegantno obutev. "Oblečena sem bila v športno opremo, nosila sem športno obutev, v prav tako ne prav idiličnem okolju dotrajane atletske dvorane v Šiški. Je pa imel moj sedanji partner, tako kot Pepelkin princ oblečene pajkice, sicer tekaške, kar pa mogoče vseeno šteje (smeh)," razloži Ajda Sitar.

Ajda Sitar - Deichmann/ADV 3 | Foto:

Drobne pozornosti

"Zgodba o Pepelki se me ni dotaknila zaradi romantične narave. Sama sem bolj za tiste majhne pozornosti, gotovo pa se od časa do časa pustim tudi razvajati. Po desetih letih zveze so moji najljubši trenutki še vedno večerni, ko si pogledava kakšno serijo ali film, pri tem pa sem deležna še masaže nog (smeh, op. p.). To je moj sanjski zmenek, najljubši del dneva. Kar to lahko premaga, je verjetno zgolj kakšno dobro potovanje ali raziskovanje novih mest. Takrat resnično najbolj spoznaš človeka. Takrat spoznaš, ali si z nekom resnično za skupaj," razmišlja Ajda Sitar.

Trenutek, ko se prelevi v Pepelko

In kdaj se po njenem sodobna ženska prelevi v Pepelko? "Gotovo je nekaj teh trenutkov. Eden izmed prvih je zagotovo valeta, nato maturantski ples, poroka. To je čas, da najdeš tisto pravo obleko. Jasno, čevlji so gotovo pomemben del te oprave, tudi za prihajajoče božično-novoletne zabave, ki so pred vrati," pravi. "Ko izbiramo čevelj za tiste bolj svečane priložnosti, moramo imeti vedno v mislih, da ne gremo čez sebe, da poiščemo čevelj, ki je udoben. Izberemo torej ravno prav visoko peto in dober naklon," dodaja.

Četudi čevlji s peto niso njeni najljubši, pa Ajda Sitar prepoznava in ceni njihov pomen. "Ko ženska obuje čevlje s peto, se v hipu spremeni njena drža. Pete so še vedno tiste, ki naredijo celoten stajling veliko bolj svečan. Podaljšajo noge, nas naredijo bolj vitke, hkrati pa tudi bolj elegantne in dodajo piko na i. Zaradi tega je ključno, da najdete tiste prave, udobne, s katerimi ne boste trpele vso noč.


#1

Ajda Sitar - Deichmann/ADV 3 | Foto:

V prvem stajlingu je Ajda Sitar izbrala eno izmed svojih cvetličnih oblek. "Na splošno se mi zdi, da so cvetlični vzorci dobra popestritev garderobe. Kombinirati jih je mogoče na različne načine, tudi z drugimi vzorci, materiali. Zraven sem izbrala dokaj klasičen salonar, ki pa je drugačen zaradi bleščic in majhnih kristalčkov. Peta ni previsoka, a še vedno toliko, da doda nekaj centimetrov, zaradi katerih lepo podaljša nogo. To je vseeno kos obutve, ki morda ni najbolj primeren za vsakodnevne priložnosti, ampak za tiste res bolj posebne," ocenjuje Ajda Sitar.

Fotogalerija
1 / 5

#2

Ajda Sitar - Deichmann/ADV 3 | Foto:

"Gležnjarje z višjo peto in zanimivim dodatkom sem kombinirala z najbolj trendnim vzorcem te jeseni oziroma zime – leopardjim. Gre za zelo uporaben čevelj, ki ga lahko nosite tako čez dan kot tudi za posebne priložnost, zabave. Čeprav ima visoko peto, je čevelj vseeno udoben. Ima debelejšo peto, oprime celotno stopalo, ki je pri sami hoji zato bolj stabilno," razmišlja Ajda Sitar.

Fotogalerija
1 / 11

#3

Ajda Sitar - Deichmann/ADV 3 | Foto:

Črni klasični salonarji po mnenju Ajde Sitar ne smejo manjkati v nobeni ženski garderobi. "V tem konkretnem primeru gre za klasičen salonar z ne previsoko peto, kar gre povsem v korak s časom, obdobjem, ko visoke pete mogoče niso tako priljubljene kot nekoč. Na plan ga boste lahko potegnile ob najrazličnejših priložnostih. Obenem vas bo marsikdaj rešil iz zagate, ko resnično ne boste vedele, kaj obuti oziroma kako kaj skombinirati. Posebnost tega salonarja je, da ima varovalni pašček, kar je še posebej funkcionalno. Ta pašček lahko zelo razbremeni nogo, zaradi tega je čevelj tudi stabilnejši. Tako boste lahko recimo lažje zdržale celoten večer. To je mogoče tudi trik za tiste, ki niso prav vajene hoditi v čevljih z visoko peto oziroma bi si jih želele obuti večkrat," svetuje Ajda Sitar.

Fotogalerija
1 / 5

#4

Ajda Sitar - Deichmann/ADV 3 | Foto:

Tako imenovani nogavičarski čevelj je priljubljen tudi letos. "Čevelj ima vpletene srebrne niti, zaradi tega je bolj primeren za te posebne novembrske in decembrske priložnosti, svečane zabave in božična ter novoletna druženja. Hibrid med nogavico in čevljem res lepo oprime stopalo točno tam, kjer mora. S tem čevljem si princ pri Pepelki sicer ne bi mogel prav nič pomagati. Gre za čevelj, ki se popolnoma prilagodi različnim tipom stopal in nog. Ustrezati mora zgolj naklon, preostali del čevlja pa se popolnoma prilagodi stopalu. Vanj je mogoče skriti tudi kakšno toplejšo nogavico, tako da vas v prihajajočih prazničnih dneh ne bo zeblo ob druženju na prostem," zaključi Ajda Sitar.

Fotogalerija
1 / 3

Obutev za vsak okus in vse priložnosti

V Deichmannu obožujejo čevlje in vam nudijo kakovostno ter modno obutev po ugodnih cenah v 24 trgovinah po vsej Sloveniji. Na njihovi spletni strani boste našli vse od salonarjev in sandal, balerink, sandal s peto do gležnjarjev, nizkih škornjev, mokasink, športne obutve, visokih škornjev, modelov chelsea in oxford ter copat, njihovih različnih modelov in blagovnih znamk, ki so na voljo v naših trgovinah.

Ženske lahko pobrskate med vrhunskimi znamkami, kot so 5th Avenue, Catwalk, Graceland, Ariane, moške navdušujejo Borelli, AM Shoe, Memphis, Gallus in Venice.

Pestra je tudi Deichmannova ponudba otroške obutve, predvsem zaradi različnih velikosti, barv in dizajnov. Izbirate lahko med znamkami Elefanten, Bären-Schuhe, Bobbi-Shoes, Agaxy, Cupcake Couture, Disney, Cortina. Deklice še posebej razveseljuje obutev znamk Frozen, Mia&Me, Hello Kitty in Minnie Mouse, za male raziskovalce pa poskrbijo znamke, kot so Star Wars, Hot Wheels, Minions in Cars.

Športni navdušenci uživajo v znamkah Adidas, Nike, Fila, Puma, Victory, Victory Performance, Vty, Highland Creek in v mnogo drugih priznanih znamkah.


Preberite tudi: 

Ajda Sitar - Deichman/ADV 1
Trendi To so čevlji, ki bodo zaznamovali to jesen in zimo!
Ajda Sitar - Deichmann/ADV 2
Trendi Kaj se skriva v omari Ajde Sitar?
Ne spreglejte