Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 9. 2017,
13.20

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Vid Ponikvar, Thinkstock

Natisni članek

Mastercard MBFWLJ advertorial

Četrtek, 21. 9. 2017, 13.20

2 meseca, 1 teden

S čim lahko preprosto očarate to jesen?

Vsebino omogoča Mastercard

Foto: Vid Ponikvar, Thinkstock

Vreme nas je letos malo hitreje prisililo k menjavi garderobe. Poletna oblačila se počasi umikajo, vračajo se toplejša. Pa ste res pripravljeni na zadnje modne trende? O tem, kako kaj obleči v prihodnjih mesecih, smo se pogovarjali z modno svetovalko in nekdanjo vrhunsko manekenko Majo Bulc.

maja bulc vid ponikvar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Maja Bulc bo tudi v okviru letošnje jesenske izvedbe tedna mode Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana prevzela vlogo glavne modne svetovalke, ki bo nekomu izmed vas pomagala pričarati neprecenljivo modno doživetje.

Mastercard® vam namreč tudi to jesen omogoča, da zasijete v soju žarometov. Sodelujte v nagradni igri in se v stilski preobrazi z modnimi navdihi spogledujte iz prve vrste.

Kako sodelovati?

Obiščite blagovnico Maxi in izbrane prodajalne Modiana, izpolnite letak in sodelujte v nagradni igri. Mastercard bo poskrbel, da bo za eno srečnico ali srečneža praznik mode, lepote in dizajna še posebej neprecenljiv.

MBFW | Foto:

Zmagovalec nagradne igre Neprecenljivo modno doživetje, ki do 24. septembra poteka v blagovnici Maxi ter prodajalnah Modiana Šiška, Modiana Celje, Modiana Koper in Modna hiša Maribor, bo poleg ekskluzivnega povabila na uvodni večer jesenske izdaje MBFWLJ nagrajen tudi z modnim stiliranjem Maje Bulc.

Prava pika na i celotnemu večernemu dogajanju bo glamurozni prihod na prizorišče s prestižnim vozilom znamke Mercedes-Benz. Za dodaten pridih ekskluzivnosti bodo poskrbeli tudi umetniki ličenja MUD studia Slovenija in Mare dresura frizure.

Še pred veličastnim dogodkom, ki se bo odvijal od 5. do 7. oktobra v Ljubljani, pa smo Majo ujeli in jo na kratko vprašali o najbolj aktualni temi tega obdobja – kaj je to jesen "in" kaj popolnoma "out".

maja bulc vid ponikvar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Moderno je praktično vse

"Damam vedno svetujem, naj najdejo svoj slog in ga potem nadgrajujejo z dodatki, ki naredijo piko na i celotnemu stajlingu. Naj svojo garderobo gradijo skozi leta in naj kupujejo večne kose, ki jih lahko kombinirajo s trenutnimi trendi, čeprav zadnjih nekaj let težko govorimo o trendih, saj je moderno praktično vse," je prvi Majin nasvet. Maja se zaveda, da je na prodajnih modnih policah dejansko težko najti nekaj novega, nekaj, česar nekoč nismo že videli in nosili.

"Moda vedno črpa iz preteklosti in doda pridih modernosti. Pa vendarle letos ne morem mimo črtasto ukrojenih suknjičev na dvojno zapenjanje, črtastih kostimov v odtenkih sive, temnozelene in vinsko rdeče, kamelje in smetanaste barve v vseh odtenkih, kašmirjevih puloverjev z ogromnimi ovratniki, čez katere se spet nosi močne ogrlice izčiščenih linij. Veliko je kamnov, žameta in satena, rož in špičastih škornjev visoko čez kolena."

Moda | Foto: Pet modnih kosov, ki letošnjo jesen/zimo ne smejo manjkati v vaši garderobi:

#1 suknjič na dvojno zapenjanje,

#2 klasični salonarji,

#3 puli z ogromnim ovratnikom,

#4 ozko krilo,

#5 kakovostne kavbojke.

Trendi ja, ampak s pravo mero okusa

Uspešen nakup in pa še ni zagotovilo za popoln stajling. "Ženske naredijo največ napak, ko želijo skombinirati trenutni trend, vendar ga ne znajo nositi. Na koncu je vse skupaj videti smešno, obleka nosi njo, namesto ona obleko. Pomembno je, da tisto, kar izberemo zase, nosimo suvereno, samozavestno. Če tega ne znamo (izbrati kosov zase), pa najamemo strokovnjake, ki nam pri tem pomagajo."

jeans, moda, ulica | Foto: Džins še vedno kraljuje v omari, vendar ne za vsako priložnost

Džins je v zadnjih letih znova dosegel poseben zvezdniški modni status. Nepogrešljiv je tudi letošnjo sezono: "Prisoten je pri hlačah, suknjičih, srajcah, še vedno se nosi džins na džins. Hlače iz džinsa, ki se širijo, so prisotne že nekaj let, zadnji trend kavbojk je visok pas, dolžina pa kakšen decimeter nad gležnji."

In kako jih lahko kombiniramo? "Za vsakodnevni videz jih kombiniramo s supergami, za elegantnejši videz pa s klasičnimi salonarji in kakovostnim suknjičem. "

Kako pa je s supergami, ki so prevzele tako mlade kot tudi starejše modne sladokusce in ki jih pogosto kombinirajo tudi z elegantnejšim videzom? "Superge so trendovske in jih imamo lahko za vse priložnosti, jaz bi se jim izogibala samo za dogodke, kjer je zapovedan 'black tie'."

Kakšen stajling za vrhunec letošnje modne sezone?

Ker bo Maja Bulc tudi letos poskrbela za stilsko preobrazbo srečnega nagrajenca ali nagrajenke, ki se bo pravočasno prijavil/-a na nagradno igro, nas je zanimalo, kakšen bi moral biti popoln stajling za gledalca v prvi vrsti tedna mode MBFWLJ. "Mode je ogromno za vsako damo, vsaka lahko najde kos in stajling, s katerim očara, če se le malo potrudi. Naj ne pozabi na mejkap in pričesko. Seveda pa naj izbranemu stajlingu doda svojo energijo, da zaživi v vsej svoji luči."

teden mode, MBFWLJ | Foto: Žiga Intihar Foto: Žiga Intihar

In kakšen bo njen stajling večera? Žal nismo dobili nobenega namiga, Maja nas očitno želi presenetiti, saj nam je odgovorila na kratko: "Naj to za zdaj ostane še skrivnost."

MBFWLJ je pred vrati: Kakšna so pričakovanja modne svetovalke večera?

"MBFWLJ se močno veselim. Veselim se vsega, mojih deklet in fantov, ki jih gledam na brvi, pa tudi kreacij. Moda je moja največja strast, obožujem jo in do zdaj me MBFWLJ še nikoli ni razočaral. Vsako sezono je lepši, boljši, bolj fascinanten. Preprosto vidi se, da za njim stoji ekipa, ki ve, kaj dela in ji ni para. Glede na to, da je Pristop najboljši v regiji, vem, da tudi tokrat ne bom razočarana."

Bi ga radi tudi vi doživeli iz prve vrste? Prijavite se na nagradno igro in z malo sreče lahko tudi vi doživite večer v slogu najbolj razvpitih supermodelov.

Ne spreglejte