Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 7. 2014,
8.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 31. 7. 2014, 8.54

8 let

Pravilno negujete svoj obraz? Imamo nasvet!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Obraz je del kože, ki je vsakodnevno izpostavljen zunanjemu svetu in bakterijam, ki krožijo okoli.

Prav zato je še toliko bolj pomembno, da ga znamo tudi pravilno negovati. Pri tem pa moramo paziti tudi na uporabo kozmetike, saj marsikateri kozmetični izdelki vsebujejo sestavine, ki niso dobre za obraz. Priporočamo, da vedno pogledate, katere snovi krema vsebuje.

Kemikalije lahko namreč kaj hitro prodrejo v naš krvni obtok, s čimer nas začnejo zastrupljati. To je opazno v nečisti koži, na kateri se pojavljajo nepravilnosti, tudi mozoljčki. Med izredno škodljive izdelke uvrščamo tiste, ki vsebujejo alkohol, zato se jih čim bolj izogibajte.

Ker imamo ljudje različne tipe kože, potrebujemo tudi kozmetiko z različnimi snovmi. Nekateri imajo suho kožo, drugi mastno. Dehidracija, hladno vreme, kajenje, izpostavljanje soncu, alkohol in kava so eni izmed povzročiteljev za suho kožo. Zato je dobro, da vsak dan uporabljate takšno kremo, ki je sposobna zadržati vlago. Redno se mažite z losjonom za telo in obraz, za kopel pa uporabljajte olje. Malce bolj problematična je mastna koža, saj potrebuje veliko vaše pozornosti. Najprej je treba ugotoviti, kakšna je trenutna kozmetika in zakaj koži ne ustreza.

Da bi preprečili mastno kožo na obrazu, uporabljajte: • nežno čistilo, tonik, ki ne vsebuje alkohola, • hidroksi kisline, ki odstranijo odvečne plasti kožnih celic, • kremo z zaščitnim faktorjem, ki preprečuje gubice in zmanjšuje rdeče madeže, • za večerno nego pa gel ali serum, ki preprečuje mašenje por in zagotavlja vlaženje kože.

Ker se z mozoljčki srečuje veliko ljudi, smo vam pripravili masko za obraz, ki si jo lahko naredite kar sami doma. Zmešajte 2 žlici medu z medom ali pa mlekom, da nastane gladka zmes. Nanesite na obraz, potem pa po 20 minutah izperite z mlačno vodo.

Veste, da lahko z ustrezno nego procese staranja upočasnimo? Omogoča nam tudi odpravo problematike, obenem pa poskrbi za svež in zdrav videz vaše kože. S Planet Siol.net Popusti lahko poskrbite za sijoč videz, kar boste dosegli s površinskim čiščenjem z mlekom na bazi čebeljega voska, izvlečka kumare, vrtnic in papaje. Za odstranitev odmrlih celic bodo roke usposobljenega osebja poskrbeli z nanosom encimske maske in globinskim čiščenjem, tudi belih milij in ogrcev. Zdrava in sijoča koža naj ne ostaneta mit, postaneta naj vaša realnost!

Planet Siol.net Popusti in Avantbon vam ponujata kozmetične salone, ki vas bodo razvajali s popolno nego obraza.

Ne spreglejte