Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 4. 2015,
15.51

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
mokasini

Natisni članek

Torek, 28. 4. 2015, 15.51

9 mesecev, 2 tedna

Otroški copatki, ki jih šivajo v Lenartu, osvojili Američane (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Družinsko tekstilno podjetje iz Lenarta v Slovenskih goricah je svojo ponudbo osvežilo s prikupnimi usnjenimi mokasini za otroke, ki so tudi po zaslugi Instagrama postali svetovna uspešnica.

Družinsko podjetje Lambo iz Lenarta v Slovenskih goricah že od leta 1989 ustvarja in prodaja otroško, žensko in moško konfekcijo. Lastnica podjetja Majda Markuš se je na pobudo hčerke Alje Žabčič že nekaj let poskušala usmeriti v otroško konfekcijo, a se zaradi prevelike konkurence cenovno zelo ugodnih izdelkov z vzhoda za to ni odločila.

Z mokasinčki osvežili podobo in ponudbo družinskega podjetja Prav 20-letna Alja je na priljubljenem družbenem omrežju Instagram opazila trend, ki je zelo priljubljen predvsem čez lužo. Tamkajšnje mamice svoje malčke obuvajo v mokasine, ki so udobni in prikupni na pogled. Alji se je porodila ideja, da bi tudi v njihovi proizvodnji začeli izdelovanje usnjenih copatk, saj tovrstne ponudbe v Sloveniji še ni bilo, s tem pa bi prišlo nekaj svežega vetra. Novo blagovno znamko so poimenovali Little Lambo.

Sprva šivala sama, zdaj je naročil toliko, da jim pomagajo šivilje "Modele in kroje smo razvili doma, pri tem pa mi je v glavnem pomagala Alja, ki je tudi idejni vodja projekta Little Lambo," pravi podjetnica, katere zgodba temelji na tem, da se želijo čim bolj približati željam svojih kupcev, zato razvijajo vedno nove modele, barve in detajle. Otroške izdelke že pol leta prodajajo v spletni trgovini, povpraševanja pa je vedno več.

Markuševa je mokasinčke sprva šivala sama, odkar pa naročila naraščajo, so delo prevzele šivilje. Trenutno izdelujejo copatke, primerne za starost do treh let.

Vse bolj pomembni in zaželeni so naravni materiali Mokasini so izdelani iz pravega usnja, ker pa je za kupce vse bolj pomembno, da so izdelki kar najbolj naravni, so se pri Little Lambo povezali z dobaviteljem iz Nemčije, ki proizvaja ekousnje brez kroma. Takšno usnje namreč ne povzroča alergij. A se vsi plusi ekomaterialov poznajo pri ceni. Takšni izdelki so tudi trikrat dražji od sintetičnih in uvoženih z vzhoda.

"Naše usnje je zelo mehko, ustrezne debeline, čudovitih barv, vse je izdelano ročno, menimo, da cena vse to odraža," pravi lastnica podjetja.

Po copatkih na vrsti še otroška oblačila Ponudbo pod blagovno znamko Little Lambo so kaj hitro razširili še na otroška oblačila: žabice, hlače in bodije. Skupno jim je igrivo, barvito potiskano blago. Je ponudba za malčke v slovenskih trgovinah preveč dolgočasna? "Zagotovo je," odgovarja Majda Markuš.

"Tudi nekaj slovenskih mamic rado pove, so jim všeč posebni in drugačni vzorci, kakršnih ne vidijo vsak dan."

Nova kolekcija v sodelovanju s slovenskim tekstilnim podjetjem Blago, gre za organski bombaž, dobavljajo iz Amerike, v kratkem pa se obeta tudi kolekcija v sodelovanju s še enim slovenskim podjetjem – Lokateksom. Tam bodo z novimi vzorčki potiskali njihovo blago.

Pri izbiri vzorcev in snovanju linij ima glavno besedo prav hčerka Alja, ki je sicer še študentka, a jo podjetništvo zanima in bi po študiju lahko prevzela blagovno znamko Little Lambo.

Za uspeh zaslužen Instagram Alja je tudi glavna promotorka blagovne znamke na Instagramu, kjer ima Little Lambo že več kot 5.400 sledilcev. "Uspeh se je začel na Instagramu," je prepričana Alja, ki skrbi za komunikacijo družinske blagovne znamke prek spletne pošte in družbenih omrežij. "To je res čudovito omrežje, kjer se lahko povežeš s kupci, ti pa z veseljem delijo slike mokasinčkov, ko so ti v uporabi."

Največ mokasinčkov kupijo Američani in Francozi Največ kupcev sicer prihaja iz Združenih držav Amerike, kjer so mokasinčki najbolj priljubljena obutev za malčke. "Tam verjetno ne bi niti pomislili, da bi jim obuli čeveljčke s trdim podplatom tako kot pri nas," pravita mati in hči.

Po nakupih – o konkretnih številkah podjetnici ne želita govoriti – v spletni trgovini Američanom sledijo Francozi, najljubši pa so jim kupci iz bolj neobičajnih dežel, na primer iz Rusije, Kazahstana, Južne Amerike, Avstralije in Japonske.

Ne spreglejte