Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 11. 2008,
7.15

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 11. 2008, 7.15

3 leta, 8 mesecev

Obvladujte nihanje telesne teže v vseh življenjskih obdobjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Še posebej ženske gredo v svojem življenju skozi različna obdobja psihofizičnih sprememb, ki se kažejo tudi v obliki hitrejšega pridobivanja maščobnega tkiva.

To lahko predstavlja veliko oviro za uspešno obvladovanje telesne teže. Telesna teža v puberteti Debelost v zgodnjem otroštvu in puberteti povzroči, da telo proizvaja dodatne maščobne celice, ki se v obdobju odraslosti samo še povečajo in postanejo vzrok debelosti. Vsaka maščobna celica se bori, da bi bila preskrbljena, zato njihov porast nujno pomeni tudi veliko večja kasnejša prizadevanja za zmanjševanje njihovega obsega. Najstnice in mlade ženske so zaradi nizke samopodobe nezadovoljne s svojim telesom, predvsem s svojo težo, zato si neprestano prizadevajo posnemati nekaj, kar niso.

Telesna teža v nosečnosti in po porodu

Telesna teža žensk se opazno poveča tudi v času nosečnosti, ko začne telo skladiščiti zaloge energije, potrebne za zdrav razvoj otroka. Poleg otrokove teže je treba dodati še težo posteljice, amnionske tekočine, prsi, dodatne količine krvi in vode, ki se zadržuje v telesu ter seveda maščobnega tkiva, ki se večinoma nabira na bokih, stegnih in zadnjici. Veliko nosečnic čustveno napetost, ki jo čutijo zlasti v prvih mesecih nosečnosti, poteši z nenavadnimi željami in nenadnimi napadi lakote. Tudi po porodu je čim hitrejša in varnejša izguba odvečne telesne teže ena glavnih skrbi večine mamic.

Telesna teža v obdobju menopavze

Obdobje menopavze spremljajo številne spremembe, ki se odvijajo v ženskem telesu in prinašajo tudi občasne težave. Pomanjkanje estrogenov ali »ženskih hormonov« povzroči biološke in psihološke posledice, ki so značilne za pomenopavzno obdobje. V tem obdobju se količina estrogenov zmanjša na 10% tiste pred menopavzo, estrogen pa se ne tvori več v jajčnikih temveč v maščevju. Težave pri vzdrževanju teže se pojavijo že pred menopavzo, saj želi telo na vsak način zadržati koristno maščevje za tvorjenje estrogena, zlasti v predelu trebuha.

Kako v centrih Linea Snella pomagamo uravnavati nihanja?

V centrih za oblikovanje telesa Linea Snella dajemo velik poudarek izobraževanju in individualnem svetovanju. Strokovna znanja naših terapevtk, osebnih svetovalk in strokovnjakov s področja nutricionizma, psihologije in medicine so zagotovilo, da bomo za vas poskrbeli celostno, ustrezno prilagodili vaš program in vam tako pomagali doseči vitko linijo in dobro počutje v vseh življenjskih obdobjih.

Že na prvem posvetu se bomo z vami pogovorili o vašem življenjskem stilu, načinu prehranjevanja, željah, pričakovanjih, nato pa po uvodnih meritvah skupaj pripravili individualen akcijski načrt, ki bo zajemal vse od priprave programa vadbe po metodi LINEA SNELLA®, načrta pravilne in zdrave prehrane pa do načrta obvladovanja čustvene dinamike in motivacijskih dejavnikov. Vse to je ključno za dosego odličnih in trajnih rezultatov.

Za naročilo na brezplačen, popolnoma neobvezujoč posvet izpolnite spletni obrazec ali pokličite na številko 080 15 88.

V novembru smo za vas odprli še dva nova centra – Grosuplje in Ptuj. Ne zamudite izjemnih otvoritvenih ugodnosti.

www.lineasnella.si

Ne spreglejte