Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 11. 2013,
13.10

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Senidah nega kože

Četrtek, 7. 11. 2013, 13.10

4 leta, 4 mesece

O negi kože v zimskih mesecih s Senidah in Natašo Gavranić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vedno hladnejši zrak in nižje temperature vplivajo tudi na našo kožo, zato je pomembno, da jo negujemo še bolj skrbno. Zanimalo nas je, kako kožo negujeta dve poznani slovenski lepotici.

Prvo poznamo s televizijskih zaslonov, druga pa slovi po svojem prepoznavnem glasu. Obe veljata za pravi lepotici, ki očarata z vedno urejeno podobo, tudi ko nista na očeh javnosti. Še preden nas preseneti prvi sneg in temperature pod lediščem, smo torej preverili, kako za svojo kožo jeseni in pozimi skrbita voditeljica športa na Planet TV Nataša Gavranić in Senidah, pevka skupine Muff. Nataša Gavranič: Moja razvada je bleščilo za ustnice Nataša pravi, da svoji koži v mrzlih dneh ne posveča veliko več pozornosti kot poleti. "Pozimi imam le malce bolj suho kožo kot sicer, zato sem pozorna na to, da si zjutraj obraz namažem z vlažilno kremo," razloži lepa in vedno nasmejana voditeljica. "Vsake toliko časa kožo nahranim s hranilno masko. Večkrat si naredim tudi piling in vsakodnevno uporabljam mleko za telo. Ta rutina se ne razlikuje od moje poletne nege."

Prisega na vlažilne izdelke, poleg kreme za obraz in roke ter vlažilnega mleka za telo uporablja tudi hranljive maske za lase, ki so prav tako občutljivi na suh zimski zrak ter vročino od sušenja s sušilnikom za lase. Ker Natašino delo zahteva brezhibno ličenje, se v prostem času ličilom raje izogne, na obraz nanese le nežno podlago, trepalnice pa poudari z maskaro. "Imam pa eno majhno slabo razvado, brez katere skorajda ne zapustim doma, to je uporaba bleščila za ustnice."

Senidah: Sem zelo preprost človek Pevka skupine Muff ni v ospredju le zaradi svojega izjemnega glasu, opazna je tudi zaradi svojega videza. A Senidah zase pravi, da je zelo preprost človek. "Ker s kožo nikoli nisem imela težav, vse leto uporabljam samo najbolj običajno kremo, ki jo poznamo po modri embalaži."

Prisega na vlažilne kreme, saj ne prenese občutka zategnjenosti. "Raje vidim, da je koža prožna in elastična ter seveda da diha." Pevka je prepričana, da je izbira pravilne in kakovostne podlage ključna. "Nekateri pudri tudi uničijo kožo, ji ne dajo dihati in tako nastanejo nepotrebni mozolji. Tudi piling ni nič manj pomemben kot prava izbira pudra in kreme za obraz."

Ker je poleti naša koža bolj zagorela, se tudi Senidah takrat liči le narahlo, na lička nanese le malo rdečila. Pozimi pa obraz pred mrazom zaščiti tudi s tekočo podlago, ki koži podari tudi dolgotrajen občutek svežine in vitalnosti.

Ne spreglejte