SiolNET. Trendi Moda
0,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na zadnji reviji LJFW kolekcija, ki jo podpira tudi Jan Oblak #foto

0,81

termometer

Benedetti Life | Nova kolekcija oblikovalke luksuzne trajnostne mode, Mateje Benedetti. | Foto: Jure Makovec
Nova kolekcija oblikovalke luksuzne trajnostne mode, Mateje Benedetti. Foto: Jure Makovec

Sinoči se je odvila zadnja revija jesenske edicije ljubljanskega tedna mode (LJFW), na kateri je svojo novo kolekcijo predstavila Mateja Benedetti. Papigam posvečeno revijo podpira tudi nogometni vratar Jan Oblak.

Dogajanje LJFW se je včeraj iz Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) preselilo v Fotopubov projektni prostor na nekdanji bencinski črpalki arhitekta Milana Miheliča iz leta 1968, kjer je svojo novo kolekcijo predstavila oblikovalka luksuzne trajnostne mode, Mateja Benedetti.

Matea Benedetti Trendi Slovenska oblikovalka, ki jo je finančno podprla najbogatejša Slovenka #video

Trdno odločena, da njena moda ne bo škodila okolju

Njena znamka Benedetti Life raziskuje živalske vrste, ki so ogrožene zaradi uničevanja naravnega habitata, lova ali podnebnih sprememb, zato ustvarja modo, ki varuje okolje, je trajnostna, ekološka in brez kakršnegakoli živalskega izvora. Kolekcijo pomlad-poletje 2020 je posvetila papigam, ki so zaradi vsega naštetega zelo ogrožene.

"Žal je izgorevanje Amazonke sovpadlo s konceptom kolekcije, zato smo se pri Benedetti Life odločili, da vse skupaj še bolj poglobimo in smo stopili v stik s slovenskim fotografom Simonom Plestenjakom, ki živi v Braziliji. Posebej za modno revijo nam je posredoval originalne posnetke amazonskega gozda," je razložila Benedettijeva.

Revija je imela poleg ozaveščanja tudi dobrodelno noto, saj bodo del dobička od prodanih oblačil namenili gradnji indijanske tradicionalne šole plemena Yawanawá, ker sta njihovo znanje in modrost ključnega pomena za ohranjanje amazonskega pragozda.

1 / 25
2 / 25
3 / 25
4 / 25
5 / 25
6 / 25
7 / 25
8 / 25
9 / 25
10 / 25
11 / 25
12 / 25
13 / 25
14 / 25
15 / 25
16 / 25
17 / 25
18 / 25
19 / 25
20 / 25
21 / 25
22 / 25
23 / 25
24 / 25
25 / 25

Matejina moda se upira uničevanju okolja, podpira ogrožene živalske vrste in je trajnostna. | Foto: Jure Makovec Matejina moda se upira uničevanju okolja, podpira ogrožene živalske vrste in je trajnostna. Foto: Jure Makovec

Z Oblakom oblikovala linijo majic

Matejino delo so prišli podpret številni znani Slovenci, med njimi Gorka Berden, Alma Kochavy, Tjaša Kokalj Jerala, Aljoša Bagola in njegova soproga Iva Kranjc Bagola, ki je ena od rednih Matejinih strank.

Ljubitelj znamke Benedetti Life pa je tudi eden izmed najboljših nogometnih vratarjev na svetu, Jan Oblak, ki se je celo prelevil v modela nove kolekcije. "Spremljajte, kaj pripravljava, in verjemite mi: ko nemogoče postane mogoče, veš, da si na pravi poti," je ob tem sporočila Benedettijeva.

Jan Oblak za Benedetti Life | Foto: Benedetti Life Jan Oblak za Benedetti Life Foto: Benedetti Life

Skupaj sta ustvarila tudi ekološke majice z Janovim podpisom, ki jih bosta lansirala kmalu, je na svojem Instagramu napovedal Jan:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This eco T-shirt in my hands made for you my fans is really close to launch!#benedettilife

A post shared by Jan Oblak (@oblakjan) on

Danes bo na LJFW ponovno na ogled showroom kolekcij, ki so bile predstavljene v preteklih dneh, zvečer pa še podelitev nagrad WOW (zmagovalci tedna, op. p.).

Preberite tudi:

LJFW, teden mode, Matic Veler Trendi Krst na tednu mode: med modeli tudi priljubljena pevka #foto LJFW, teden mode Trendi Vstopnice za ta dogodek na Fužinah so trenutno najbolj vroča roba #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin