SiolNET. Trendi Moda
1,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Legendarna oblikovalka ob slovesu: "Ženske se danes oblačijo kot klovni"

1,95

termometer

Carolina Herrera
Foto: Getty Images

Venezuelska modna oblikovalka Carolina Herrera, ki je poznana po izjemnem osebnem stilu in oblikovanju elegantnih ženskih oblačil, je naznanila, da se umika kot vodja svoje znamke, saj je "moda postala čudna".

Carolina Herrera je tik pred modno revijo na newyorškem tednu mode oznanila, da bo ta njena zadnja in da se sama poslavlja kot kreativna direktorica svoje znamke. Kot svojega naslednika je imenovala 31-letnega oblikovalca Wesa Gordona, ki je bil zadnje leto njen najtesnejši svetovalec.

A to še ne pomeni, da bo Carolina povsem pozabila na znamko, saj se ne bo upokojila, in to je izrecno poudarila: "Samo ne recite, da sem šla v pokoj! Grem naprej, k novemu poglavju," je povedala za New York Times. Kar pomeni, da ne bo sprejemala vsakodnevnih odločitev o znamki, ampak bo še vedno veljala za njeno glavno ambasadorko.

Wes Gordon je bil od marca lani kreativni svetovalec. Wes Gordon je bil od marca lani kreativni svetovalec. Foto: Getty Images

Ob tem je legendarna oblikovalka poudarila, da ji tudi ni všeč, kaj je nastalo iz mode.

Moda se je zelo spremenila. Kar je ljudem všeč sedaj, je grdota. Ženske se oblačijo zelo čudno. Kot klovni. Veliko je pritiska po stalnem spreminjanju, ampak bolje je nositi nekaj, kar pristaja vam. Dodajte le kanček novega in boste videti odlično. Doslednost je zelo pomembna.

Kolekcija Caroline Herrera na newyorškem tednu mode septembra lani:

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

Carolinina zadnja modna revija se bo odvila danes v New Yorku in tako se bo končala njena 37-letna kariera kreativne vodje znamke. Bo pa budno spremljala delo svojega naslednika, ki se bo naslednjo sezono namesto nje priklonil po modni reviji. "Jaz pa bom v prvi vrsti. Komaj čakam," je dejala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin