Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2012,
7.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 15. 6. 2012, 7.20

8 let

Kateri nogometaši so nekoč mešali glave dekletom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Veliko je nogometašev, ki niso postali znani samo zaradi svojih nogometnih sposobnosti, temveč tudi zaradi svojega videza.

Na letošnjem evropskem prvenstvu je veliko nogometašev, zaradi katerih dekleta postanejo naravnost evforična. Ste se kdaj vprašali, kateri so tisti nogometaši, ki so pri dekletih vzbujali podobna čustva, kot to danes počnejo Gerard Pique, Cristiano Ronaldo, Ashley Cole, Fernando Torres in številni drugi? Nogomet kot športna disciplina ima že kar dolgo tradicijo, igralci se najprej dokažejo na nogometnih zelenicah, če pa so tudi videti dobro, se jim obeta slava še zunaj travnatih površin.

Edgar Davids

Danes 39-letni Nizozemec s surinamskimi koreninami Edgar Davids je za nizozemsko reprezentanco igral med letoma 1994 in 2004, na evropskem prvenstvu je nizozemske barve zastopil kar dvakrat, in sicer leta 2000 in 2004. Davids je sicer znan po svojem zaščitnem znaku, športnih očalih, ki jih je nosil med vsako tekmo, in svojih dolgih dredih. Imel je veliko ženskih oboževalk, danes pa je zaročen z nizozemsko modno oblikovalko Olcay Gulsen.

Patrick Kluivert

Ob Davidsovem boku smo lahko še pred leti občudovali Patricka Kluiverta, ki se je pred štirimi leti upokojil kot igralec, zdaj pa nadaljuje kot trener nizozemskega mladinskega kluba FC Twente. Nizozemske barve je zastopal na evropskem prvenstvu leta 1996, 2000 in 2004, kjer je imel priložnost dokazati svojo nadarjenost, s tem pa pridobil številne zveste oboževalce. Danes je poročen z Rossano Lima, s katero ima 5-letnega dečka, iz prejšnjega zakona pa ima še tri otroke.

Luis Figo

Domišljijo pa je marsikateri ženski buril temperamentni Luis Figo, ki je dobro znan kot član portugalske nogometne reprezentance, kar trikrat je z njo nastopil na evropskem prvenstvu. Leta 2000 so izgubili proti Franciji v polfinalu, leta 2004 pa proti Grčiji v finalu. Svojo izjemno kariero je sklenil v italijanskem Interju. Njegov potencial je opazila švedska manekenka Helen Svedin in se z njim tudi poročila.

João Vieira Pinto

Portugalca smo na zelenicah budno spremljali na evropskem prvenstvu leta 2000, ko je Portugalska izpadla v polfinalu. Čeprav z reprezentanco ni osvojil vidnejšega naslova na tem evropskem prvenstvu, velja za enega od boljših nogometašev. Srca številnih žensk je osvojil s – poleg lepega telesa in čvrstih mišic – še s svojimi značilnimi dolgimi kostanjevorjavimi lasmi. Tega pa niso spregledale niti njegove občudovalke, saj je že pri rosnih 17 letih postal očka. Po njegovih stopinjah gre sin Tiago, ki je tudi profesionalni nogometni igralec.

Fabio Cannavaro

Cannavaro, ki je svojo nogometno kariero sklenil šele lani, je med italijanskimi nogometaši zagotovo eden od tistih, za katerimi so norela številna dekleta. Za italijansko reprezentanco je zaigral leta 2000 in 2004, s svojimi dolgimi lasmi in karizmatičnim obrazom pa je navdušil tudi marsikatero spremljevalko evropskega nogometa. Presenetljivo – saj je za številne nogometaše značilno, da so pravi ženskarji – se je Cannavaro s svojo ljubeznijo poročil že pred 18 leti.

Bixente Lizarazu

Danes 42-letni Bixente Lizarazu, ki je pred uradno upokojitvijo leta 2006 zaigral za nemški Bayern, je francoske barve zastopal tudi na evropskem prvenstvu leta 2000. Čeprav takrat ni zadel nobenega gola, pa je za francosko reprezentanco nastopil kar 97-krat. Bolj kot njegove igralske sposobnosti sta številne navduševala njegov skoraj deški šarm in njegov prefinjen slog za oblačenje. V kakšnem oglasu pa bil celo videti kot pravi maneken.

Thierry Henry

Seveda moramo omeniti tudi francoskega napadalca Thierryja Henryja, ki ga trenutno spremljamo v dresu ameriških New York Red Bullsov. Čeprav se 34-letni nogometaš še ni upokojil, napovedujejo, da se njegova igralska kariera počasi bliža koncu. Henry sicer velja za enega od najbolj priljubljenih francoskih nogometašev, za francosko izbrano vrsto pa je nastopil tudi na evropskem prvenstvu leta 2000, kjer je pokazal, kaj zna. To je pa tudi zadnjič, ko je Francijo zastopal na evropskem prvenstvu. Henry je videti elegantno na zelenici in tudi drugje, oboževalke pa privlači njegov čut za dobrodelnost, saj veliko časa namenja dobrodelnim organizacijam.

Naš seznam zajema le nekaj nogometašev, ki so nas navduševali v preteklosti, seveda pa nas nekateri izmed njih s svojo osebnostjo ali videzom navdušujejo še danes. Seznam zagotovo ni popoln, saj ne zajema čisto vseh igralcev, ki so kdaj nastopili na evropskih prvenstvih in bi zlomili kakšno žensko srce. Na mednarodni ravni bi se na seznam zagotovo uvrstili tudi Ronaldo, Péle in Diego Maradona, a o tem na naslednjem nogometnem prvenstvu, svetovnem prvenstvu.

Ne spreglejte