Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2014,
15.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alenka Bratušek

Torek, 2. 9. 2014, 15.11

8 let

Kaj bi sedež v Evropski komisiji pomenil za modni slog Alenke Bratušek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednica vlade v odstopu je bila v preteklem letu v središču pozornosti tudi zaradi izrazito individualnega modnega sloga, ki so ga volivci prejeli z mešanimi občutki.

Potem ko je včeraj završala novica, da bodoči evropski komisar Jean-Claude Juncker danes začenja pogovore s kandidati za komisarje iz posameznih držav članic in bo od treh slovenskih kandidatov razgovor opravil le s premierko v odstopu Alenko Bratušek, in ne tudi s Tanjo Fajon ter Karlom Erjavcem, smo pregledali, kako se je Bratuškova v zadnjem letu obnesla in razvijala na modnem področju. Za samosvoj slog je nujna zvrhana mera poguma Glavna lastnost, ki je opazna pri njenem modnem slogu, je pogum, ki je nujen za osebo, ki se v položaju tako predsednice vlade kot kandidatke za mesto evropske komisarke odloča za individualen slog, za katerega je jasno, da ni niti malo nevtralen, temveč s svojo posebnostjo deli ljudi na tiste, ki jim je všeč, in tiste, ki jim ni.

V galeriji si lahko ogledate, kako je predsednica vlade v odhodu v preteklem letu s svojimi modnimi kombinacijami poskrbela za raznolikost na domačem in tujem političnem parketu.

V primeru, da bo Alenka Bratušek svojo novo zaposlitev našla v Bruslju in Luxembourgu, se pravi v samem središču Evropske unije, bi se v hipu znašla tudi v samem središču svetovne mode, ki temelji na konceptualno močno zaznamovanih modnih kreacijah. Belgija tudi eno izmed središč svetovne mode Belgija je namreč valilnica svetovne mode in se lahko pohvali s številnimi imeni, ki so v tej kreativni industriji pustili neizmeren pečat.

Med najbolj znanimi oblikovalci belgijskih korenin so Martin Margiela, Ann Demeulemeester, Dirk Bikkembergs, Raf Simons, Kris Van Assche, Dries van Noten in številni drugi, ki so belgijsko vizijo mode ponesli v svet in začrtali smernice, po katerih se danes na znameniti šoli Royal Academy of Fine Arts v Antwerpnu razvijajo nove generacije oblikovalskih talentov. Bo večji modni bazen pripomogel k osvežitvi garderobe? Ker se Bratuškova v skladu s svojo politično funkcijo že danes oblači predvsem strogo poslovno, a si vmes dovoli tudi kakšno popestritev garderobe, lahko predvidevamo, da ji bo večji modni bazen, v katerem je mogoče najti široko paleto modnih kosov, omogočil osvežitev garderobe.

Ne spreglejte