SiolNET. Trendi Kultura
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prelistano: Zadnje ljubezensko pismo

0

termometer

 | Foto:
Dve ljubezenski zgodbi v eni knjigi? Ja, prosim!

Avtorica: Jojo Moyes Založba: Mladinska knjiga Cena: 34,96 evra (trda vezava)

Najnovejši prevod mega uspešne pisateljice Jojo Moyes prinaša, tako kot že prejšnja dva prevoda (Ob tebi, Skupaj), srce parajočo ljubezensko zgodbo, za katero srčno upamo, da se bo končala srečno. Če nam seveda skozi zaveso solz uspe prebrati konec.

1960 Jennifer Sterling se ne spomni ničesar. Zbudi se v bolnišnici brez zavedanja o tem, kako je tja prišla, ne spomni se svojega moža, življenja, največja neznanka ji je ona sama. Zelo hitro pa spozna, da živi življenje, ki ni zanjo, z možem, ki ga ne pozna in ne ljubi. Po temeljitem pregledovanju hiše in ob iskanju kakršnegakoli namiga najde ljubezenska pisma, ki so namenjena njej. Piše jih moški, ki se podpisuje samo z B. Kdo je on? Zakaj nista skupaj? Očitno je, da se ljubita, vendar Jennifer ne ve, kako sta se spoznala, niti kdo je B.

2003

Ellie Haworth je mlada novinarka v Londonu. Je v zelo zapleteni zvezi s poročenim moškim, ki mu je vse podrejeno, zato tudi Elliejina služba visi na nitki. Ellie je zgubljena in nekaj mora spremeniti. Časopis, za katerega dela, pripravlja posebno izdajo in ve, da je to njena zadnja priložnost, ko se lahko izkaže in napiše nekaj izjemnega.

V zaprašeni mapi v skladišču časopisa najde pismo. Ljubezensko povrh vsega. Pravzaprav ne more verjeti, kako je mogoče, da moški napiše tako pismo, zato se odloči poiskati ga in raziskati, kaj se je z njim zgodilo oziroma s tisto srečnico, ki ji je bilo pismo namenjeno. A naloga ne bo ravno mačji kašelj, pismo je podpisano samo z B.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin