SiolNET. Trendi Kultura
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Triler leta, za katerega so že izbrali glavno igralko

1

termometer

 | Foto:
Dekle na vlaku je kriminalni roman, zaradi katerega boste pozabili na telefon, računalnik in kosilo na štedilniku. Nekateri mu pravijo kar Ni je več letošnjega leta.

Avtorica: Paula Hawkins Prevod: Alenka Ropret Založba: Mladinska knjiga založba (2015) Cen: 29,95 evra (412 strani, trda vezava)

Rachel je stara nekaj čez 30 let in se vsako jutro z vlakom iz londonskega predmestja vozi na delo v marketinško agencijo. Proti večeru pa domov.

Tako se vsaj zdi.

V eni od vrstnih hiš, ki stojijo ob železniški progi, tam, kjer se skoraj vsako jutro za nekaj minut ustavi Rachelin vlak, živi mlad par. On možat in postaven, ona drobna, osupljiva svetlolaska. Noro zaljubljena sta.

Tako se vsaj zdi.

Tudi Rachel je zaljubljena. Še vedno. V Toma, nekdanjega moža, ki jo je zapustil zaradi Anne. Je mogoče, da Tom do Rachel še vedno čuti naklonjenost? Je mogoče, da je Anna ljubosumna nanjo?

Tako se vsaj zdi.

Nekega dne Rachel lepo svetlolasko iz hiše ob progi ujame v objemu z neznancem. Kmalu zatem se v novicah pojavi vest, da je svetlolaska izginila. Rachel je prepričana, da je z izginotjem stanovalke vrstne hiše povezan prav skrivnostni neznanec.

Tako se vsaj zdi.

A bolj ko se triler zapleta, bolj je Rachel – z njo pa tudi bralec – prepričana, da nič ni tako, kot se ji zdi.

Knjiga Dekle na vlaku je knjiga, ki ne pusti spati. Ko prebereš prvih nekaj strani, imaš pred seboj nekaj scenarijev, v katere bi se zgodba lahko razvila. Seveda kmalu ugotoviš, da najbrž noben ne bo pravi.

Z vsako stranjo, z vsako izmenjavo prvoosebnih pripovedovalk, z vsakim novim dnem, v katerega se zbudi Rachel, si v večji zagati. Katera zgodba je prava? Komu verjeti?

Pauli Hawkins, avtorici romana, ki mu pravijo tudi Ni je več letošnjega leta (ste prebrali lansko knjižno uspešnico Gillian Flynn, ki je postala tudi filmski hit?), je uspelo napisati kriminalko za sladokusce.

Napeto branje, ki ima obkljukane vse predpostavke, da postane nič manj uspešna filmska zgodba.

Glavna igralka naj bi bila že izbrana. Rachel naj bi upodobila Britanka Emily Blunt.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin