SiolNET. Trendi Kultura
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Muzej, v katerem lahko delite svojo ljubezensko izkušnjo #video

0,50

termometer

Zagreb velja za priljubljeno destinacijo, ki jo turisti obiščejo tudi zaradi priljubljenega Muzeja propadlih razmerij. Ta hrani spomine na ljubezenske odnose, ki so se končali, in vsebuje različne predmete ljudi, ki v muzeju z njimi delijo svoje osebne zgodbe. 

''Niso predmeti tisto, kar je najpomembnejše v tem muzeju, temveč zgodbe, ki jih ti predmeti pripovedujejo. Ljudje prispevajo vse, kar jim je ostalo po končani zvezi. Kar jih v tem trenutku čustveno obtežuje ali pa tisto, česar se radi spominjajo,'' je povedal Dražen Grubišić, soustanovitelj Muzeja propadlih zvez v Zagrebu. Pojasnil je, da ob vsakem predmetu obiskovalca čaka tudi napisana osebna zgodba, ki je s predmetom povezana. 

Dragi sosedje Planet TV Gospa Čužnik in njeni ljubezenski nasveti #video

Predmeti, ki so del hrvaškega muzeja, so zelo raznoliki. ''Marsikdo bi pričakoval, da gre samo za zgodbe o ljubezni v intimnih odnosih, vendar je ljubezen obravnavana širše,'' pojasni Grubišić, v muzeju pa ne hranijo le predmetov ljubezenskih parov, temveč tudi zgodbe, ki se dotikajo zgodnjih travm in razpadlih družin. 

Tomaž Barada Sportal "Slučajno sem zašel v dvorano, kjer so trenirali taekwondo. Bila je ljubezen na prvi pogled."

Muzej ima po svetu trenutno 46 gostujočih razstav, saj predmeti prihajajo iz vsega sveta. Svojo zgodbo lahko deli namreč vsakdo, ki je preživel propadlo intimno zvezo. Nekateri se za deljenje zgodbe odločijo celo po 20 ali 30 letih. 

Vice - mesto v džungli del 1 Trendi Njuna ljubezenska zgodba se ni srečno končala …

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin