Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 5. 2015,
14.17

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mladinska knjiga knjiga

Četrtek, 7. 5. 2015, 14.17

8 let, 3 mesece

Kako se je zgodila, odvila in razpletla druga svetovna vojna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Druga svetovna vojna je bila največja in najbolj uničevalna vojna v zgodovini. Spopadi, ki so trajali med letoma 1939 in 1945, naj bi po nekaterih ocenah terjali do 70 milijonov žrtev.

Zdelo se je nemogoče, da bi na pogorišču prve vojne vstala nova, še hujša morija. Pa vendar se je zgodilo prav to. Nezadovoljstvo z mirovnimi pogodbami, prizadeta Nemčija, razočarana Italija, apetiti Japonske ter vzpon nacističnih in fašističnih strank so botrovali začetku druge vojne, ki je kmalu zajela ves svet. V oboroženih silah vojskujočih se držav je sodelovalo kar 110 milijonov ljudi, na tak ali drugačen način pa je bilo v vojno vpletenih 1,7 milijarde ljudi.

Vse o krvavem spopadu, ki je za vedno spremenil svet Celovit prikaz dogajanja, vzrokov in daljnosežnih posledic, ki jih je vojna pustila za sabo, si zdaj lahko ogledate v novi svetovni uspešnici 2. SVETOVNA VOJNA. Tu boste odkrili vse najpomembnejše informacije o megalomanskih apetitih fašističnega režima in nacistične alianse, holokavstu nad judovskim prebivalstvom, grozodejstvih nad ljudstvi v Evropi in Aziji, krajše poglavje pa je posvečeno tudi bojem na Balkanu.

Nova dejstva in dramatične zgodbe v enciklopediji, ki se bere kot roman

Prednost knjige je zagotovo, da predstavlja dogajanje med drugo svetovno vojno po vsem svetu – tako boste ob evropskih dogodkih izvedeli, kaj se je kuhalo še na Kitajskem, v Burmi in na Filipinih. Poleg novih dejstev in svežih številk pa je enciklopedija bogatejša še za številna pristna, necenzurirana in pretresljiva pričevanja udeležencev vojne.

Podrobneje in izjemno berljivo še o Hitlerjevi diktaturi

Če želite izvedeti še več o nacizmu, je ta hip najboljša izbira nova kronika z naslovom Tretji rajh. Ponuja odličen vpogled v jedro zločinske nacistične ideologije in delovanje tretjega rajha, v katerem so s posebno krutostjo obravnavali tudi Slovane, Slovencem pa namenili celo izbris. Vsekakor gre za knjigo, ki vam bo z 2. SVETOVNO VOJNO to pretresljivo obdobje predstavila strokovno, a obenem zanimivo in izjemno berljivo.

Foto: Mladinska knjiga

Ne spreglejte