SiolNET. Trendi Kultura
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Časopisno in založniško podjetje Nova revija v stečaju

2

termometer

 | Foto:
Časopisno in založniško podjetje Nova revija je od danes v stečaju. Predlog za stečaj je podala Davčna uprava RS (Durs).

Družba Nova revija je sicer zahtevala odložitev odločanja o predlogu za stečaj, a vse zahtevane dokumentacije ni predložila v roku, zato se je štelo, da je insolventna.

Po podatkih Dursa je bila na 25. januar družba Nova revija na seznamu podjetij, ki dolgujejo med 500 tisoč in milijon evrov davka. Stečajni upravitelj je Matjaž Polenčič, upniki pa lahko svoje terjatve prijavijo do vključno 26. maja, kaže današnja objava Okrožnega sodišča v Ljubljani na spletni strani Ajpesa.

Nova revija od 1990 do 2014 Založba Nova revija je bila ustanovljena leta 1990. Nastala je iz istoimenske revije, ki jo je junija 1980 spodbudilo šest slovenskih razumnikov in podprlo 60 podpisnikov v časopisu Delo. Prva številka Nove revije je izšla maja 1982, založnica je bila Cankarjeva založba. V naslednjih letih je izšlo več posebnih številk revije, največji odmev je doživela slovita 57. številka, v kateri so bili objavljeni Prispevki za slovenski nacionalni program.

Založba je izdajala vrsto zbirk s področja leposlovja, humanistike in družboslovja – Samorog, Paradigme, Interpretacije, Hieron, Phainomena, Pričevanja, Korenine, Libra, Slovenska kronika, Feniks. Poleg "revije za mišljenje in pesništvo", ki je do leta 2005 v 23 letnikih izdala 272 številk, je izdajala še mesečnik Ampak, ustanovljen leta 2000, revijo za fenomenologijo in hermenevtiko Phainomena, revijo za religiologijo, mitologijo in filozofijo Poligrafi ter revijo za človekovo pravice Dignitas.

Sklad za Jurčičevo nagrado Leta 1993 je ustanovila Sklad Josipa Jurčiča, ki podeljuje Jurčičevo nagrado za novinarske in publicistične dosežke leta, od leta 1998 pa je sodelovala tudi pri podeljevanju Rožančeve nagrade za literarno esejistiko, je mogoče izvedeti na spletni strani Nove revije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin