Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 7. 2021,
14.29

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

ponev SPAR PR članek

Četrtek, 15. 7. 2021, 14.29

2 leti, 9 mesecev

Zakaj je priporočljivo kuhati v boljši posodi in zakaj lahko stara škoduje?

Oglasno sporočilo
SPAR SLOVENIJA

Pravi kuharji vedo, da so kakovostne kuhinjske posode pri pripravi vrhunskih jedi še kako pomembne. Pa veste, da jih je po treh letih priporočljivo zamenjati? Berite naprej in preberite, zakaj.

Če tudi vi radi ustvarjate v kuhinji, ste zagotovo že slišali, da so lahko stare teflonske kuhinjske posode zelo škodljive. Pa veste, zakaj?

Zakaj je torej stara teflonska posoda škodljiva?

V stari teflonski posodi se skriva kemična snov PFOA, ki se skozi praske sprošča v okolje in hrano, kar lahko vpliva na dihala, oči in kožo. Ravno zato je priporočljivo, da teflonsko posodo po treh letih uporabe nadomestite z novo. Posodo nemudoma zamenjajte tudi, če opazite površinske praske, odluščen premaz in uničen ročaj.

SPAR SLOVENIJA | Foto:

Kako izbrati kakovostno posodo?

Najbolje je, da izberete posode, ki ne vsebujejo snovi PFOA. Takšne posode so tudi posode ROSMARINO GourmetDeLuxe, katerih premaz je zasnovan v Švici. Ta zagotovi, da se hrana ne prijema posode, zato boste pri kuhanju zmanjšali uporabo maščobe. Premaz prav tako ščiti pred mehanskimi poškodbami, za dodatno vzdržljivost pa poskrbi večslojna sestava posode. In kaj je najboljše? Posode lahko uporabljate na vseh vrstah kuhalnih površin, v Sparu pa jih dobite kar do 70 odstotkov ceneje.

Zbirajte točke za posode ROSMARINO GourmetDeLuxe!

Z zbiranjem točk zvestobe lahko v Sparu posode ROSMARINO GourmetDeLuxe dobite mnogo ceneje. Ob vsakem nakupu s kartico SPAR plus nad 10 evrov prejmete eno nalepko, ki jo nato nalepite v zbirno knjižico. Zbiranje točk zvestobe poteka do 28. 9. 2021, ugodnosti pa lahko izkoristite do 12. 10. 2021. Tako odlične kuhinjske posode dobite po odlični ceni. Še več si preberite tukaj.


Naročnik oglasne vsebine je SPAR SLOVENIJA.

Ne spreglejte