Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 3. 2021,
10.56

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

3

Natisni članek

Istra vino Aleksandar Vučić malvazija

Ponedeljek, 8. 3. 2021, 10.56

3 leta, 1 mesec

Vučić je istrsko malvazijo označil za "odvratno", zdaj se opravičuje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

3

Aleksandar Vučić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je opravičil istrskim vinarjem, potem ko je v soboto izjavil, da je istrska malvazija "odvratno vino, ki ga ne more nihče piti" in da so srbska vina veliko bolj kakovostna.

Aleksandar Vučić je v soboto gostoval na komercialni televiziji BiH Face. V sicer izrazito politično obarvanem intervjuju, v katerem ga je voditelj Senad Hadžifejzović močno razburil z vprašanjem, ali je med vojno v BiH streljal s srbskih vojaških položajev na Sarajevo, je Vučić presenetil z izjavo, v kateri podvomil v kakovost enega najbolj znanih istrskih vin.

Malvazija se je znašla v Vučićevi izjavi kot poskus, da podkrepi svoje trditve o tem, da Srbi ne cenijo dovolj tistega, kar imajo, ampak na primer pijejo tudi slabša tuja vina, kot je istrska malvazija, navaja STA. "Vino (malvazija) je odvratno, nihče ga ne more piti," je izjavil in s tem na Hrvaškem sprožil pravi vihar.

Tako je Vučić pred nekaj dnevi na Instagramu poudarjal, da pije "srbski chardonnay":

Župan Pulja ga je povabil na obisk v Istro

Med drugim se je oglasil župan Pulja Boris Miletić, ki je Vučića pozval, naj obišče hrvaško Istro, če se želi kaj naučiti o "vrhunskem vinu, sožitju in strpnosti", poroča STA. Miletić je spomnil, da je istrska malvazija redno med zlatimi nagrajenci na mednarodnih vinskih tekmovanjih.

Nazdravljam čašom Malvazije različitosti i slobodi mišljenja 🍷 Gospodine Aleksandar Vučić, mnogi Vaši sugrađani, naši...

Posted by Boris Miletić on Friday, March 5, 2021

V bran malvaziji so stopili tudi številni hrvaški vinarji. Med kritikami je bilo večkrat tudi slišati, da je znano, da ima Vučić bolj kot vino rad žganje.

Srbski predsednik se je nato v nedeljo opravičil za to svojo izjavo, češ da sam res ni ljubitelj malvazije, a da to ne pomeni, da je vino slabo. Istrske vinarje je prosil, naj mu oprostijo.

Poglejte:

Večernji list: Srbi bodo malvazijo zdaj še pogosteje pili

Na Hrvaškem sicer ocenjujejo, da je skušal Vučić z omembo malvazije predvsem spremeniti temo intervjuja z njegove hujskaške vloge v vojni v BiH. A s tem je naredil kvečjemu veliko brezplačno oglasno kampanjo za malvazijo, ki jo bodo Srbi, tako kot vsi ostali, zdaj še pogosteje pili, STA navaja zapis v zagrebškem časopisu Večernji list.

Ne spreglejte