Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 1. 2013,
11.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ana Roš Joško Sirk

Četrtek, 17. 1. 2013, 11.44

6 let, 6 mesecev

Umetnost revne kuhinje, nov izziv Ane Roš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prihodnjo sredo bo v ljubljanski gostilni Na Gradu prva v nizu večerij, na katerih bo prva kuhalnica Hiše Franko skupaj z gostujočimi domačimi in tujimi chefi ustvarjala jedi iz "revnih" sestavin.

Ana Roš, kuharska mojstrica, ki z možem Valterjem Kramarjem vodi kobariško Hišo Franko, išče vedno nove izzive. S svojim novim projektom pa izziva tudi druge odlične chefe, tako iz Slovenije kot tujine. Navdih zanj je našla v gospodarski krizi, "ko je treba počistiti z vsem, kar je odveč, in se vrniti k bistvu". V nizu večerij z naslovom Umetnost revne kuhinje, ki jih v prihodnjih tednih pripravljajo v gostilni Na gradu, bodo tako ustvarjali vrhunske jedi iz preprostih in poceni, a kakovostnih sestavin.

Prva gosta Ane Roš, ki bo svoje zamisli pripravljala s glavnim kuharjem gostilne Na gradu Damjanom Finkom, bosta legendarni Joško Sirk in Alessandro Gavagna, ustvarjalca okusov iz z Michelinovo zvezdico nagrajene restavracije La Subida iz Krmina, tik za italijansko mejo. Za vinarja večera pa so izbrali Martina Krapeža iz Vipavske doline.

Napovedani meni, ki ga boste lahko v sredo poskusili Na gradu(le na rezervacijo ne pozabite), sestavljajo naslednje zamisli Ane Roš in Alessandra Gavagne: Zima v vrtu in v shrambi (Ana Roš), Toç in braide po navodilih Giannija Cosettija, V ribarnici na koncu dneva in na dnu "kašet", Vlivanci s tem, kar nam je zima že prinesla, Sprehod naše gosi, glog, jabolko in hren, Sorbet iz kisa rebule in Zgodba o sladkem jajcu.

Znana pa sta tudi že gosta naslednjih dveh večerov iz serije Umetnost revne kuhinje. Tako 5. februarja v goste prihaja hrvaški chef Dino Galvagno iz zagrebške restavracije Prasac, 18. februarja pa bodo v gostilni Na gradu gostili Marka Pavčnika iz restavracije Pavus v Laškem.

Ne spreglejte